Bog se zove – Fredi… Britanci bolje znaju početak “Bohemian Rhapsody” nego početak Biblije

0
195
Oglasi
Queen, Bohemian Rhapsody/Photo: Promo
Queen, Bohemian Rhapsody/Photo: Promo

Biblija je i danas najprodavanija knjiga svih vremena i neverovatno uticajna na zapadnu civilizaciju, ali Britanci danas nisu toliko upoznati s rečima koje otvaraju ovu svetu knjigu. U stvari, prema novom istraživanju streaming Deezer, nacija će verovatnije znati uvodne stihove pesme Fredija Merkjurika i Queena “Bohemian Rhapsody” (“Is this the real life? Is this just fantasy”) Od Postanka 1: 1 (“In the beginning God created the heavens and the earth”). Gotovo dve tre’ine Britanaca znalo je za početak pesme Queena, dok je manje od polovine moglo da se seti prve rečenice u Bibliji.

Zanimljivo je da Londonci manje znaju “Bohemian Rhapsody”, sa samo 58 posto ljudi koji su mogli da citiraju početak. Poređenja radi 83 posto stanovnika iz Njukasla znalo je tekst.

The Holy Bible /Photo: Pixabay
The Holy Bible /Photo: Pixabay

Ne iznenaduje, ali 74 posto Baby Boomera znalo je za početak hita Queen iz 1975. godine. Dok je to znalo samo 53 posto Milenijalaca i 49 posto Generacije Z.

Adam Rid, muzički urednik iz Velike Britanije i Irske u Deezeru rekao je:

– Nisam iznenaden što većina Britanaca može da se seti otvaranja Queenove “Bohemian Rhapsody”, jer pjesme imaju način povezivanja s nama kroz svoje tekstove i sve komponente pesme koje nas nateraju da je toliko volimo.

Pre dve godine “Bohemian Rhapsody” proglašena je najstrimovanijom pesmom 20. veka, pregazivši Nirvanu i “Smells Like Teen Spirit”.

HL/Izvor:express.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime