“Bluz” za kraj… Beogradski duo Lira Vega predstavio poslednji video singl sa aktuelnog albuma “Duhovi”

0
348
Oglasi
Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)
Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Beogradski alt duo Lira Vega ovog decembra završava priču vezanu za njihov treći album “Duhovi” (Lampshade Media 2015.), kako bi u narednoj godina počeo jednu novu.

Poslednji singl sa pomenutog albuma – “Bluz” objavljena je na svim aktualnim digitalnim platformama. Pesma je dobilai prateći spot, autorsko delo Dejana Vučetića Vuče, umetnika i člana nekadašnje  grupe Darkwood Dub. Montažu potpisuje Irena Domazetović.

– Idealno vreme je za pesmu koja se zove “Bluz”. Čeka nas teška zima, u strepnji i izolovanosti, a pesma predstavlja život koji je za trenutak stavljen na stranu. Spot i pesma pozivaju da se zastane, živi polako, da se priznaju svakovrsne emocije, da se kroz život jednom krene bez naočara za vid, da se perspektive zamute, i shvati da je sve prolazno, relativno, izmaglica i bluz… – kažu članovi benda.

Zoja i Vlada, koji čine bend Lira Vega, vredno rade na novom projektu pod nazivom “Posledice rada”. Na predstojećem albumu naći će se 16 pesama, a planirano je da se na tržištu pojavi na proleće 2021. godine.

Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)
Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Do sada su objavili tri studijska izdanja, održali mnoštvo koncerata u Srbiji, regionu i Evropi, a dobitnici su i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.

Lira Vega je bend sastavljen od ljudi koji beskonačno vole muziku. Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za “zvukom”, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni više od 20 godina.

Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmitha do Sly Stonea.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime