Blues-Rock Music Night… Loup-Garou, Mister Hajd i Badhead 20 oktobra u Jazz Baru

0
384
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

U subotu 20. oktobra u beogradskom Jazz Baru nastupiće bendovi Loup-Garou, Mister Hajd i Badhead. Svirka počinje u 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 250 dinara.

Loup-Garou 

Loup-Garou/ Photo: Promo
Loup-Garou/ Photo: Promo

Loup-Garou  je beogradski sastav koji gaji tradiciju sirovog i prljavog južnjačkog bluza. Od bendova na domaćoj sceni prvenstveno ih razlikuje specifičan vokal, savremeno sviranje usne harmonike i naglasak na autorskom bluzu.

Slajd gitara dodaje na autentičnosti, dok se ritam sekcija bazira na masnim gruvovima. Inspirisani swamp blues-om, cajun kulturom i alternativnim pod-žanrovima bluza, domaćoj publici predstavljaju drugačiji i moderniji osvrt na bluz.

Loup-Garou su: Vladan Petrović “Dirty Vlad” (vokal, ritam gitara), Ivan Jovanović “Kobaja” (harmonika, perkusije), Vladimir Nedić (slajd gitara, bek vokali), Milutin Kažić (bas gitara) i Stefan Marković (bubnjevi).

Mister Hajd

Mister Hajd/ Photo: Promo
Mister Hajd/ Photo: Promo

Petrovački bend Mister hajd nastao je u julu 2017. godine, a prvi nastup, u okviru manifestacije Rokerijada u bašti KPC Petrovac na Mlavi, bend je imao u septembru iste godine.

Prvi zapažen uspeh bend beleži u decembru 2017. godine ulaskom u finale BARF festivala i nastupom na finalnoj večeri u Domu omladine Beograda.

U januaru 2018. Mister Hajd snima prvi demo singl “Teške misli”, a u martu i drugi “Povedi me” koji je dobio i prateći spot.

Vintidž “sirovi” gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju u domen “tvrdog” roka, ali način na koji ospoljava i prenosi poruku, bendu daju drugačiji prizvuk.

Mister Hajd su: Aleksandar Filipović (vokal, gitara), Nenad Nikolić (bas) i Petar Petrović (bubnjevi).

Badhead

Badhead/ Photo: Facebook/ Band Badhead
Badhead/ Photo: Facebook/ Band Badhead

Badhead je hard rok/alternativni bluz bend osnovan 2012. godine u Beogradu, a članovi su muzičari sa dugim iskustvom na srpskoj muzičkoj sceni (Dža ili bu, Sensitive Noise, Guardians, Woodpeckers).

Bend redovno nastupa po klubovima i festivalima širom Srbije i regiona, pobednik je nekoliko demo festivala, a prvi put je medijsku pažnju privukao spotom za pesmu “Shout!” koji je emitovan na MTV Adria.

Aktuelni debi album pod nazivom “Shaker” Badhead je objavio krajem maja 2018. godine i na njemu se nalazi 13 numera.

Stilski, bend izvodi hevi bluz, sa uplivom drugih sličnih žanrova (fank, grundge, stoner), a tekstovi su na engleskom.

Ekipu benda čine: Igor Maltarić (vokal i gitara), Vladan Vasiljević (solo gitara), Vladimir Markoš (bas) i Dejan Đurić (bubnjevi).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime