Bivši članovi Sex Pistolsa tužili pevača Džonija Rotena… Film “Pistol” na čekanju, dok sud ne kaže svoje

0
397
Oglasi
Džoni Roten/ Photo: youtube.com printscreen
Džoni Roten/ Photo: youtube.com printscreen

Dvojica bivših članova Sex Pistolsa tužili su pevača Džonija Rotena zbog prava na korišćenje pesama benda u predstojećoj televizijskoj seriji o anarhičnim pank ikonama.

Gitarista Stiv Džons i bubnjar Pol Kuk žele da se pesme pojave u televizijskoj seriji “Pistol” zasnovanoj na Džonsovim memoarima. Roten, čije je pravo ime Džon Lajdon , nazvao je seriju “nepoštovanjem” i odbija da odobri upotrebu pesama.

Mejsi Vilijams, zvezda “Game of Thrones”, u ulozi punk heroine u seriji Sex Pistolsima

Edmund Kulen, advokat Džonsa i Kuka, rekao je u četvrtak sudiji na Visokom sudu u Londonu da su bivši drugovi iz benda imali “krhku i nestalnu” vezu.

Rekao je da se, pod uslovima sporazuma o bendu sklopljenog 1998. godine, odluke u vezi sa zahtevima za licenciranje mogu donositi na osnovu “pravila većine”. Lajdon, međutim, tvrdi da se licence za upotrebu muzike ne mogu dodeliti bez njegovog pristanka.

Sex Pistols/ Photo: Facebook @sexpistolsofficial
Sex Pistols/ Photo: Facebook @sexpistolsofficial

Kulen je rekao da su i originalni basista benda Glen Matlok, kao i Fondacija Sida Višiza podržali stav Kuka i Džonsa. Višiz je šreminuo 1979. godine, u 21. godini.

Lajdonov advokat Mark Kaningem rekao je u pismenoj izjavi da su Džonsovi memoari pevača benda prikazali “u neprijateljskom i neugodnom svetlu”, u jednom trenutku opisujući ga kao “dosadno malo derište koje uvek traži još”.

Anarachy in The Band… Članovi Sex Pistolsa se međusobno tuže zbog raspodele zarade od tantijema

Slučaj treba da se nastavi sledeće nedelje.

Osnovani u Londonu 1975. godine, Sex Pistols su skandalizovali britansku muzičku scenu pesmama uključujući “God Save the Queen” i “Anarchy in the UK”. Raspali su se 1978. posle objavljenog samo jednog albuma, ali su preživeli članovi od tada održali nekoliko koncerata.

“Pistol” bi trebalo da bude emitovan sledeće godine, a režirao ga je Deni Bojl, Oskarom nagrađivani reditelj “Trainspottinga” i “Slumdog Millionaire”.

HL/Izvor: abcnews.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime