Biograf Boba Dilana tvrdi: Nemoguće je navodno se***alno zlostavljanje u vremenskom okviru koji je navela žrtva

0
187
Oglasi
Bob Dilan/Photo: YouTube printscreen
Bob Dilan/Photo: YouTube printscreen

Prošle sedmice podignuta je optužnica protiv Boba Dilana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje devojčice 1965. godine, što je pevačev advokatodbacio. Sada se javio i Dilanov biograf koji tvrdi da se zlostavljanje u navedenom vremenskom periodu nije nikako moglo dogoditi.

Klinton Hejlin, pisac koji je opsežno pisao o životu i radu Boba Dilana, i kao njegov biograf često intervjuisan u vodećim svetskim muzičkim medijima kad god je trebalo pojasniti neke detalje iz bardove prošlosti, takođe tvrdi da vremenski okvir od šest nedelja u aprilu i maju 1965. u optužnici jednostavno “ne drži vodu”.

Hejlin je izrazio sumnju u vremenski okvir koji je tužiteljka navela u svojoj tužbi. Najnovija autorova knjiga objavljena u maju, “The Double Life of Bob Dylan: A Restless, Hungry Feeling, 1941-1966” obuhvata Dilanove rane godine, uključujući i razdoblje u kojem se navodno dogodilo zlostavljanje iz tužbe.

Bob Dilan optužen za se***alno zlostavljanje devojčice od 12 godina

– To nije moguće – rekao je Hejlin za Huffington Post: – Dilan je za to vreme bio na turneji po Engleskoj, a dve od tih sedmica bio je u Los Anđelesu, plus dan ili dva u Vudstoku.

Potom je dodao:

– Turneja je trajala 10 dana, ali Bob je doleteo u London 26. aprila i vratio se u Njujork 3. juča. Ako je Dilan bio u Njujorku sredinom aprila, to je trajalo najviše dan ili dva. Woodstock je bio mesto gde je provodio većinu vremena kad nije bio na turneji.

Bob Dilan/Photo: facebook
Bob Dilan/Photo: facebook

Hejlin dodaje da je, ako je Dilan bio u Njujorku, pevač je “uvek boravio u stanu svog menadžera u Gramersiju, a ne u Čelziju”.

Biograf dalje napominje da se u to vreme snimao dokumentarni film o Dilanu “Don’t Look Back” i da je pevača stalno pratila filmska ekipa, pa je izrazio skepticizam da bi pevač za to vrijeme mogao da počini navodne zločine.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime