Billboard Charts od sada broji i preglede muzičkih videa na Facebooku

0
313
Oglasi
FB i Billboard
FB i Billboard

Billboard Charts od 27. marta počinje da sabira broj streamovanih muzičkih video zapisa na Facebooku. Billboard Charts, uključujući Billboard Hot 100, Billboard 200, Artist 100 i Billboard Global 200 liste, sada će uzimati u obzir broj streamova službeno licenciranih muzičkih video spotova na Facebooku prilikom sastavljanja svoje liste.

Muzičari konačno mogu da naplaćuju online nastupe na Facebooku… ali ne i u Srbiji

Novo brojanje počinje već od 12. do 18. marta, a biće vidljivo od 27. marta. Facebook je počeo da objavljuje službeno licencirane muzičke spotove u avgustu prošle godine. Ove promene prepoznaju reprodukcije videozapisa na Facebooku kao “streamove na zahtev podržane oglasima”, ali pratiće samo gledanost u SAD, u skladu s opsegom lista. Neće se računati sadržaj koji su preneli korisnici.

Pre 8 godina Billboard je počeo da uzima u obzir i YouTubee streamove, uključujući sadržaj koji su preneli korisnici na svoje liste pesama. 2020. godine dodali su službeno licencirane muzičke video zapise na listu albuma albuma. Tamara Hrivnak, potpredsednica poslovnog razvoja i partnerstva na Facebooku, rekla je u izjavi da je ova promena ‘važan korak’ i pojasnila:

Google vs Facebook rat je upravo ušao u novu fazu… Prvi će stradati YouTube, oficijalni spotovi muzičkih zvezda sele se na fejs?

– Na Facebooku muzički video zapisi predstavljaju mnogo više od samog videa. Radi se o stvaranju novog kanala za društvena iskustva oko muzike, tako da možete otkriti novog izvođača iz muzičkog video spota koji je podelio muziča kojeg pratite ili njegov prijatelj u Feedu vesti, povezati se s ostalim obožavaocima koji dele vašu strast u Facebook grupi posvećenoj svom omiljenom izvođaču i reagovati na video zapis u stvarnom vremenu dok se premijerno prikazuje, i to na istoj platformi.

Music Videos on Facebook WatchFacebook Watch has music videos for you. Explore new hits, classics and curated playlists from all your favorite artists right here: facebook.com/watch/music

Posted by Facebook Watch on Monday, December 7, 2020

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime