Bili Gibons pretvorio “Jingle Bells” u epski ogorčeni bluz.. i to na pravoj džuboks ploči

0
220
Oglasi
Bili Gibons/Photo: facebook@BillyFGibbonsOfficial
Bili Gibons/Photo: facebook@BillyFGibbonsOfficial

ZZ Top gitarista Bili Gibons – ili Bili F. Gibons, kako on više voli da ga zovu na njegovim solo izdanjima – objavio je božićni singl, obradu pesme Džejmsa Lorda Pjerponta “Jingle Bells” iz 1857. godine.

Gibons je pretvorio “Jingle Bells” u nešto sa mnogo više pravednog ogorčenja: Jingle Bell Blues, niski, masni bluz shuffle, i prilagodio je tekst tako da uključuje reference na “hot rods zvona” i “drop top sanke”.

Bili Gibons ima neverovatnu kolekciju automobila… Jedan od njih sigurno znate i iz spotova ZZ Topa

“Jingle Bells” će biti dostupan kao singl na prozirnom crvenom vinilu od 7 inča, ali kupci pazite: singl dolazi sa velikom središnjom rupom pogodnom za – džuboks.

– Pretpostavljam da je mogao da se proizvede sa malom rupom i ne bismo morali da se bavimo adapterom – razmišlja Gibons. – Ali ovo je, u suštini, džuboks ploča. Čak je i šravljena s tim na umu.

– Oko Božića, uvek se čini da postoji pet do deset prazničnih izbora navedenih u donjem desnom uglu tipičnog džuboksa u tipičnom džuku, naslovi pesama i imena izvođača odštampani na naslovnim trakama ukrašenim vencima.

Stiven Tajler i Bili Gibons udružili snage u coveru Fleetvood Maca i to zvuči… da se smrzneš

Drugu stranu singla krasi bakropis koji je replika bočnne strane starinske auto gume, sa podignutim slovima koja ispisuju naslov pesme i Bilijevo ime. Vinil je sada dostupan za naručivanje, a biće isporučen u decembru.

– Nadamo se da će Jingle Bell Blues biti jedna od tih ploča – dodaje bluzer. – Bing Krozbi, Dejvid Bouvi, Elvis, Brenda Li, Hose Felisiano, Otis Riding, Maraja Keri, Net King Kol, Dćin Otri, da ne zaboravimo Adama Sandlera, to je sjajno društvo i bićemo oduševljeni da mu se pridružimo u duhu sezone.

Najnoviji album Bilija Gibonsa, “Hardware”, objavljen je u junu.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime