Bili Ajliš obradila Beatlese… Ovako zvuči njena verzija legendarne “Something”

0
230
Oglasi
Bili Ajliš/Photo: facebook@billieeilish
Bili Ajliš/Photo: facebook@billieeilish

Bili Ajliš snimila je svoju verziju kultne pesme “Something” samo za klavir. Svoju obradu hita Beatlesa izvela je tokom nastupa u četvrtak na kanalu Alt Nation na SiriusXM.

“Something” je njena treća obrada neke od balada Beatlesa. Pevala je “Yesterday” u februaru tokom “In Memoriam” dela emitovanja Oskara. Dva meseca pre toga izvela je “I Will” s ukuleleom u segmentu “Carpool Karaoke” emisije The Late Late Show s Džejmsom Kordenom. “Slučajno” je i kompozitor “Something” Džordž Harison takođe svirao “I Will” na ukuleleu u dokumentarnom filmu o Beatlesima.

ONA SE NE ZAUSTAVLJA… BILI AJLIŠ OBJAVILA NOVI SPOT, A JOŠ GA JE I SAMA REŽIRALA

Bili Ajliš, koja za dve sedmice puni 19 godina, nehotice je navukla bes ljubitelja klasičnog rocka u decembru 2019. kada je priznala u emisiji “Jimmy Kimmel Live!” da nikad nije čula za Van Hejlena i da nije znala nijednu njihovu pesmu. Na društvenim mrežama započeo je pravi rat između fanova s obe strane, ali ona je ubrzo pronašla saveznika u nekome koji je takođe bio gurnut u središte pažnje dok je još bio tinejdžer, a to je Volfgang Van Hejlen.

“Ako niste čuli za @billieeilish, idite da vidite ko je ona. Ona je cool“, tvitovao je Vofgang. “Ako niste čuli za @VanHalen, idite da vidite i njih. I oni su cool. Muzika treba da nas spaja, a ne da deli. Slušajte šta god želite i nemojte da krivite druge jer ne znnaju ono što vi znate.”

ZARAĐUJU NA SMRTI MOG OCA, NEK SE J***… SIN EDIJA VAN HEJLENA BESAN POSLE AUKCIJE OČEVIH GITARA

Pesma “Something” se izvorno pojavila na “Abbey Roadu”, poslednjem albumu koji su Beatlesi snimili dok su bili zajedno. Bila je to prva Harisonova pesma koja je objavljena kao A-strana singla – “The Inner Light” i “Old Brown Shoe” bile su B-strane – i popela se na 1. mesto. “Something” je od tada obrađivana mnogo puta,  a ovako zvuči verzija Bili Ajliš.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime