Bili Ajliš: “Born To Die” Lane Del Rej je album koji je promenio muziku, pogotovo za devojke…

0
172
Bili ajliđ/Photo: printscreen YouTube Rolling Stone
Oglasi

Bili Ajliš je u razgovoru s Dua Lipom u sklopu Lipinog podcasta “At Your Service” izjavila da je album Lane Del Rej, “Born To Die“ promenio muziku.

Ajliš je svoju misao podelila tokom odgovaranja na pitanje o albumima koje je slušala kad je odrastala i koji joj danas znače.

Bili Ajliš se (opet) naljutila na fanove koji je kritikuju: Vi ste pravi idioti…

– ’Born To Die’ moje Lane. Imam osećaj da je to album koji je promenio muziku, pogotovo za devojke. Rekla bih da je ‘Because the Internet’ Childish Gambina takođe album koji je jako, jako promenio način na koji gledam na muziku i albume pogotovo – rekla je Bili. Uz to je dodala kako su na nju uticali i neki od prvih albuma Džastina Bibera poput “Believe” iz 2012. i “Journals” iz 2013. godine.

Svoje divljenje prema Lani Del Rej, Bili je iskazala već nekoliko puta. U jednom intervjuu objavljenom ranije ove godine izjavila je da je Lanine pesme uvijek pevala tijekom talent show nastupa.

Bili Ajliš progovorila o dijagnozi koju ima od 11. godine: Zbog Turetovog sindroma svi misle da pokušavam da budem smešna, to me vređa…

– Snimala bih se kako obrađujem njene pesme i pretvarala se da ću eksplodirati na YouTubeu, a onda bi ti isti videi dobili dva pregleda – rekla je Bili.

Lana Del Rej objavila detalje novog albuma i cover – u toplesu, necenzurisano…

U nastavku razgovora Bili je otkrila detalje kreativnog procesa nastanka njenog trećeg albuma na kojem radi, rekavši:

– Sve je drugačije s ovim albumom. Nedavno sam pokušala da ga uporedim, samo zato što sam navikla da muziku radim na drugačiji način. I sama sebi rekla: ‘U redu je tako. Ja sam dobro. Još uvek sam u stanju to da uradim, još uvek sam sposobna za to’.

Ajliš je potvrdila da i na novom albumu radi sa svojim bratom Fineasom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime