Bili Ajdol otkrio jednu od najbizarnijih priča sa snimanja albuma “Rebel Yell”…

0
655
Bili Ajdol/Photo: AleX
Oglasi

Bili Ajdol bio je pank – roker i jedno od najpoznatijih lica Generacije X.

Bili Ajdol 1976. godine bio je deo benda Bromley Contingent, zvao se Vilijam Broud i pratio je u stopu čuvene Seks Pistolse.

Za samo par godina, on će biti čovek na bini koji je objavio platinasti album 1983. godine.

Bili Ajdol časti za 40. rođendan albuma “Rebe Yell”: Poslušajte dosad neobjavljenu pesmu iz te epohe…

U razgovoru za The Guardian, Bili Ajdol je otkrio kako su izgledale godine u kojima je bio najveća zvezda, ali je doživeo i najveće životne padove.

Na pitanje novinara da li je istina da je ukrao master trake za album Rebel Yell tokom nesporazuma sa izdavačkom kućom, Bili kaže:

– To je bilo zbog omota. Rekao sam: “Postoji greška u ovoj slici, i ako je uvećamo, biće još gore”.

Bili Ajdol kao niko nikad pre… Ušao u istoriju kao prvi muzičar koji je nastupio na brani Huver

– Ljudi iz izdavačke kuće su rekli da sve ostaje isto. Samo sam pomislio: “Neću dopustiti da se ovo dogodi”. To je tako smešno. Samo treba da odštampaju sliku ponovo. Ne slušam šta kažu momci iz izdavačke kuće. Zapravo, ucenjivaću ih. Tako sam otišao do Electric Lady usred noći i stigao tamo gde sam znao da su kutije sa trakama. Uzeo sam ih i napustio studio i dao ih svom dileru droge. A onda sam nazvao izdavačku kuću i rekao: “Ovaj momak kome sam ih dao, imaće ih na ulici kao piratske kopije za par dana ako ne promenite ovu sliku”. I popustili su.

U razgovoru se dotakli i njegove motociklističke nesreće 1990. godine, zbog koje nije odigrao ulogu T-1000 u “Terminatoru 2: Sudnji dan” koju je već dobio.

Bili je rekao da je za sve bila kriva njegova zavisnost od droge. Ipak, za drugu ulogu, koja mu je promakla, okrivio je menadžera.

Bili Ajdol napisao je “White Wedding” za samo 20 minuta…

Blondi, punk engleski vampir Spajk u seriji Buffy, ubica vampira, bio je zasnovan na liku Bilija Ajdola, koji je trebalo i da ga glumi.

Želeo je ulogu, smatrao je da može da bude dobar glumac, ali njegov menadžer nije želeo da Bili Ajdol radi TV seriju.

Bili Ajdol o svojoj borbi s narkomanijom: Mi zavisnici smo mnogo pametni i namazani…

Dotakli su se i albuma Cyberpunk iz 1993. godine, ali i njegovih najpoznatijih pesama “Sweet Sixteen” i “Eyes Without a Face”.

– Sa “Eyes Without a Face”, pokušavao sam da ne napišem očiglednu ljubavnu pesmu. A sa “Sweet Sixteen”, par godina kasnije, raskinuo sam s Peri Lister pevačicom i plesačicom iz Hot Gossip, u koju sam bio veoma zaljubljen. Tako da sam zaista pevao pesmu o njoj. I koristio sam priču ovog momka iz Litvanije, Edvard Lidskana, koga je devojka ostavila ispred oltara . Došao je u Ameriku, sagradio imanje, a zatim na njemu počeo da gradi ogromno zdanje od granitnih ploča koje je nazvao “Koralni zamak” . I kada bi vodio ljude kroz zamak na pitanje zašto ga je izgradio uzvratio bi: “To je za moju slatku šesnaestogodišnjakinju” – ispričao je Bili.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime