Beyond Quantum Music… LP Duo kreće na koncertnu turneju

0
320
Oglasi
LP Duo/ Photo: Laslo Antal
LP Duo/ Photo: Laslo Antal

LP Duo započinje turneju umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music, koncertom u okviru Kaleidoskopa kulture (Novi Sad 2022), u nedelju 4. septembra (Distrikt), posle čega slede nastupi na festivalu Ars Electronica (Linc, 9. septembar), u Splitu (19. septembra) i Beogradu (3. oktobra).

LP Duo će u okviru Kaleidoskopa kulture premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije koje su nastale u okviru umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music, a tokom rezidencijalnog boravka na Tehničkom univerzitetu u Delftu (Holandija).

Sonja i Andrija su u ovom periodu imali priliku da sarađuju sa najistaknutijim kvantnim fizičarima i mirkobiolozima iz celog sveta, uključujući i naučnike sa univerziteta u Oksfordu i Kopenhagenu.

LP Duo/ Photo: Žarko Andrejić
LP Duo/ Photo: Žarko Andrejić

Zvuke kvantnih kompjutera i pomeranja atoma publika će biti u prilici da čuje pod plaštom već prepoznatljivog muzičkog jezika koji će LP Duo izvesti na inovativnim instrumentima – Duality hibridnim klavirima.

Radi se o projektu koji su Sonja i Andrija razvijali u okviru svoje istoimene kompanije u saradnji sa inženjerima ugledne američke firme HTEC a uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Projekat Beyond Quantum Music, je produžetak pionirskog evropskog projekta Quantum Music, započetog 2015. godine sa idejom istraživanja zvuka i muzike kvantnog sveta kroz dijalog i eksperimente muzičara, kvantnih fizičara i elektroinženjera. Nosilac projekta je Muzikološki Institut SANU.

LP Duo/ Photo: Žarko Andrejić
LP Duo/ Photo: Žarko Andrejić

Posle Novog Sada, LP Duo će projekat predstaviti i na čuvenom festivalu Ars El- ektronica u Lincu, a potom i na koncertima u Beogradu i Holandiji.

LP Duo su u prethodne dve godine bili izuzetno inspirisani pa je nedavno objavljen i njihov novi album “Dead Sea” u izdanju najveće svetske izdavačke kuće za klasičnu muzike, Universal Music, čiji su Sonja i Andrija ekskluzivni artisti.

Posle albuma “Duality” (2019) i spajanja naizgled nespojivih svetova, “Dead Sea” je izdanje koje nastaje i komunicira kroz dodir sa najfinijim unutrašnjim doživljajima i emocijama.

– Putnici pokušavaju da se vrate u tačku polaska, ali shvataju da je to nemoguće jer ih je samo putovanje već promenilo – izjavili su Sonja Lončar i Andrija Pavlović, o albumu “Dead Sea”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime