Besplatni koncerti Partibrejkersa i Osvajača povodom jubileja Doma omladine Kragujevac…

0
225
75 godina Doma omladine Kragujevac
Oglasi

Kragujevački Dom omladine proslaviće 75 godina rada uz dva velika koncerta, koji će za publiku biti besplatni.

U petak i subotu na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije biće upriličeno veliko rođendansko slavlje Doma omladine, koji je u Kragujevcu osnovan 1948. godine i od tada radi u kontinuitetu.

Prvo će u petak 8. septembra koncert održati kragujevački bend Osvajači, a ovim nastupom, ujedno će obeležiti 30 godina postojanja.

Osvajači, MTS dvorana/ Photo: AleX

U subotu će ispred gimnazije zasvirati Partibrejkresi, koji su svoj jubilej – 40 godina na muzičkoj sceni, obeležili prošlog septembra velikim koncertom na Beogradskom sajmu.

Partibrejkers (Priča 2021)/ Photo: AleX

Oba koncerta u Kragujevcu počinju u 21 sat i besplatni su za publiku.

Dom omladine je osnovan pre 75 godina, tačnije u posleratnim godinama 1948. U početku je bio Omladinski dom, sa ciljem da okuplja i podstiče mlade ljude da se bave različitim vidovima umetnosti i kulture.

75 godina Doma omladine Kragujevac

Dom omladine bio je svedok i učesnik mnogih istorijskih događaja i promena u društvu, kao što su omladinske radne akcije, Dan mladosti, ratovi i sankcije, demokratske promene, evropske integracije i globalizacija.

Danas je Dom omladine polivalentni kulturni centar koji obuhvata razne oblasti umetnosti – muziku, pozorište, film, likovnu umetnost, književnost i multimediju. U sastavu ustanove rade škole za mlade talente, kao i radionice za decu i odrasle.

Dom omladine je iznedrio i jedan od najpopularnijih rok bendova bivše Jugoslavije – grupu SMAK, a upravo u podrumu Doma omladine održane su prve probe i odsvirane prve numere legendarnih šumadijskih rokera.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime