Benksi naslikao mural na zgradi, cena joj skočila čak 8 puta…

0
320
Oglasi
Benksi, mural u Los Anđeles

Zgrada u Los Anđelesu koju krasi Benksijevo delo devojke na ljuljašci koja izgleda kao da visi sa već postojećeg znaka “Parking”, biće puštena u prodaju ovog oktobra, objavio je New York Times u četvrtak.

Tarina Tarantino i Alfonso Kampos kupili su zgradu 2007. godine za 4 miliona dolara, sa namerom da od nje naprave sedište svog poslovanja. Na ovom objektu Benksi je uradio mural 2010. godine

HUMANITARNI KONCERT BENDOVA SANITARIUM, SELJAČKA BUNA, CLAYMOREAN, RULJA INC I OZARJE U LAZAREVCU

Zaključavanje zbog pandemije je teško pogodilo brend i vlasnici su od tada podneli zahtev za zaštitu od bankrota; oni su spremni da prodaju zgradu na aukciji preko kuće Hilco Real Estate.

– Izuzetno je teško proceniti imovinu. Ne možete to posmatrati samo iz prave vrednosti procene nekretnina. Ne možete na to gledati iz prave umetničke vrednosti. To je kombinacija oboje. Aukcija, kada dozvolite tržištu da odredi vrednost, veoma je korisna ako je teško proceniti nekretninu ili imovinu – rekao je za Tajms Džef Azus.

Iako je teško proceniti vrednost koju Benksijevo umetničko delo donosi zgradi, Tarantino i Kampos procenjuju da bi mogli dobiti čak 30 miliona dolara za zgradu od sedam spratova.-

Uprkos Benksijevoj nameri da njegovi grafiti budu besplatna javna umetnost, to nije sprečilo dvojicu vlasnika nekretnina u Engleskoj da uklone čitave zidove zgrada na kojima je Benksi naslikao svoje radove u nadi da će ih prodati za veliki novac, piše artnews.com.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime