Bend Ultrazvuk BG održao promociju EP izdanja “Dendi”

0
85
Ultrazvuk BG/ Photo: Nikola Ristić, RTS
Oglasi

Igor Marojević, Ivan Ivačković i Predrag Mitrović održali su promociju u prodavnici PGP RTS na kojoj su predstavili EP izdanje “Dendi“.

Trojica ostvarenih pisaca, publicista, novinara, autora i u slučaju basiste – kardiologa i terapeuta primenjenom muzikom, oformili su muzički sastav čija bi okvirna žanrovska odrednica mogla biti nazvana “art rok, sa pank stavom“ ali su zvučno možda bliži alternativnom pop zvuku.

– Nije nam prvi put, nikome od nas ali nikada ranije nismo radili zajedno… Mada smo sve sva trojica i poznavali svih ovih godina. U ovom sastavu sviram bubanj, a muzika benda Ultrazvuk BG bi žanrovski mogla biti definisana kao “post novi talas“. To su možda osamdesete godine, a primereno današnjem vremenu. Tako mi to vidimo, doživljavamo – izjavio je Ivan Ivačković, pisak i rok kritičar.

Ultrazvuk BG/ Photo: Nikola Ristić, RTS

Tri pesme: “Zemlja“, “Široko odbačena“ i naslovna numera “Dendi“- nalaze se na A strani promotivne ploče od 10 inča, dok su na drugoj strani iste pesme – otpevane na španskom jeziku.

Izdanje je PGP RTS lansirao kao digitalni EP album “Dendi“ (sa 6 singlova), a u pripremi je i kompletan studijski album.

– Čeka nas tek ono glavno, to jest ulazak u studio i snimanje tih 11, odnosno 22 pesme – rekao je pisac Igor Marojević (vokal i gitarista benda) i dodao:
– Tih 11 pesama biće muzički ponovljene ali će tekstovi biti drugačiji, osim možda ako ubacimo još jednu na srpskom jeziku koja neće imati svoju verziju na španskom ili obratno…

Ultrazvuk BG/ Photo: Nikola Ristić, RTS

Članovi ovog beogradskog sastava kažu da su spremni za nastupe i koncertne promocije svoje muzike jer redovno vežbaju:

– U planu su nam neki nastupi u Španiji ali ćemo i pre objavljivanja studijskog albuma nastupati na festivalima koji predstoje. Uvežbani smo, zato ne moramo da čekamo izlazak kompletnog albuma. Ovo EP izdanje je već dovoljan povod da počnemo da nastupamo, da sviramo… – najavio je bas gitarista ove grupe, dr Predrag Mitrović.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime