Bend Franz Ferdinand “profitirao” od ubistva iranskog komandanta Sulejmanija… Svi klikću kao pomahnitali

0
242
Oglasi
Franz Ferdinand/ Photo: Facebook @officialfranzferdinand
Franz Ferdinand/ Photo: Facebook @officialfranzferdinand

Frontmen benda Franz Ferdinand Alek Kapranos reagovao je na poređenje između smrti najvišeg iranskog vojnog komandanta, koji je ubijen po naredni Donaldra Trampa, i austrijskog nadvojvode čije je ubistvo bilo povod za Prvi svetski rat.

Bend se oglasio pošto je njihovo ime počelo da se pominje posle atentata na Kasima Sulejmanija.

Irački vojni koamndant ubijen u napadu dronom koji je predsednik SAD Donald Tramp odobrio u petak ujutro na Međunarodnom aerodromu Bagdad, kako javlja The New York Times. Taj potez usledio je posle višemesečnih porasta tenzija između Sjedinjenih Država i Irana, a atentat na Sulejmanija izazvao je strah od Trećeg svetskog ratam posebno pošto je iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei, već obećao odmazdu posle perioda žalosti.

Ljudi na društvenim medijima odmah su počeli da upoređuju atentat na Sulejmanija sa ubistvom nadvojvode Franca Ferdinanda, čija se smrt 1914. godine naširoko navodi kao katalizator onoga što je na kraju postalo Prvi svetski rat.

Na Twitteru, Kapranos je odgovorio na ovu nadrealnu mešavinu događaja rekavši: “Ovako nisam želeo da vidim ime svog benda u trendu na Twitteru #FranzFerdinand.“ Kada je korisnik sugerisao da bi možda trebalo da ga vidi, kad je već odabrao na takvo ime, Kapranos je odgovorio: “Naivno sam pretpostavljao da je istorija nešto što je bolje naučeno nego ponovljeno”.

 

U međuvremenu, glavni nalog benda dodao je: “Čisto da se zna, mislimo da je #WWIII loša ideja.”

 

Franz Ferdinand objavio je svoj poslednji album, Always Ascending, 2018. godine.

HL/Izvor: rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime