BEMUS 2022… Ansambl Viva Mjuz 8. novembra u sali Beogradske filharmonije

0
403
Viva Mjuz
Viva Mjuz/ Photo: Promo (BEMUS)
Oglasi

Ansambl Viva Mjuz iz Sankt Peterburga održaće koncert u utorak, 8. novembra u sali Beogradske filharmonije u okviru ovogodišnjeg izdanja BEMUS-a.

Ansambl Viva Mjuz čine vodeći muzičari Simfonijskog orkestra Državne akademske kapele Sankt Peterburga i solisti hora Glinka, jednog od najstarijih horova u Evropi.

Ovaj ansambl aktivno učestvuje u kulturnom životu, nastupajući na različitim događajima, uključujući one u Dvorani Sanktpeterburške filharmonije, Državnom muzeju Ermitaž, Velikoj sali Ruske akademije muzike Gnjesini, Državnom ruskom muzeju, Moskovskoj teološkoj akademiji, Kalinjingradskoj katedrali, kao i u samoj Državnoj akademskoj kapeli Sankt Peterburga.

Viva mjuz je imao veoma uspešan nastup u Hamburgu, u okviru Međunarodnog festivala Ruske sezone. Osvojio je i nagradu na ruskom takmičenju Muzički talenti Rusije 2020. u nominaciji kamernih ansambala.

Posvećen popularizaciji umetnosti, ovaj ansambl koristi širok spektar stilova: od barokne muzike do savremenih kompozitora. Za njegove članove je svaki živ nastup jedinstvena prilika da svoju ljubav prema umetnosti podele sa slušaocima.

Koncert počinje u 20:00 časova, a ulaznice možete da kupite na blagajni Beogradske filharmonije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime