BAVANIŠTE, CENTAR BLUES & JAZZ SVETA… Evo kako je bilo na festivalu ArtAvlija

0
359
Art Avlija/Photo: HL
Oglasi

Kad neko hoće, onda i može.

Najbolji dokaz za to su Goca i Raša Brković koji već petu godinu zaredom, uz malu pomoć prijatelja, na svom imanju u Bavaništu okupljaju krem međunarodne blues & jazz scene na ArtAvlija festivalu.

ArtAvlija/Photo: HL
ArtAvlija/Photo: HL

I ove subote, 14. jula, 16 ari skoro da je bilo malo za dobre stvari, jer se na ovom jedinstvfenom festivalu okupila sjajna ekipa muzičara koju je izabrap umetnički direktor festivala, saksofonista Max Kočetov.

ArtAvlija, Oleg Kirijev i Goca Brković/Photo: AleX
ArtAvlija, Oleg Kirijev i Goca Brković/Photo: AleX

Uz opravdano kašnjenje (jer, zaboga, morali smo svi da vidimo epsku pobedu Noleta nad Nadalom), festivalski program započeo je nastupom Rustem Galiullin & Oleg Kirejev seksteta iz Moskve.

Svič na sjajan bluz uradili su Di Luna Blues Band i Nataša Guberinić, džezu je publiku vratio Dušan Jevtović trio, sa Vasilom Hadžimanovim na klavijaturama i sjajnim Asafom Sirkisom za bubnjevima, da bi novi prelaz stigao sa Zonom B i njihovom energičnim nastupom tokom koga smo prvi put čuli i neke pesme koje će se nači na njihovom novom albumu.

ArtAvlija, Di Luna Bend i Nataša Guberinić/Photo: AleX
ArtAvlija, Di Luna Bend i Nataša Guberinić/Photo: AleX
ArtAvlija, Dušan Jevtović Trio/Photo: AleX
ArtAvlija, Dušan Jevtović Trio/Photo: AleX

Poslastica večeri svakako je bio nastup fenomenalne slovenačke ekipe Funcognito Band koju čini 11 vrhunskih muzičara i koji su uprkos kasnom početku, učinili da se s kapije vrate čak i oni koji su nameravali da odu.

ArtAvlija, Funcognito/Photo: AleX
ArtAvlija, Funcognito/Photo: AleX

Festival je završen kasno u noć, tradicionalno uz Big Jamm Session.

Bilo je u Bavaništu još i kobaja, ćevapa, ljute paprike, vrelih somuna, preukusnih banatskih slatkiša i ogoromna količina sjajne energije, ali sve dobre stvari na 16 ari teško je baš rečima opisati. Zato su tu fotke… uskoro u posebnoj galeriji medijskog pokrovitelja – portala Headliner.rs.

Zoba B/ Photo: AleX
Zona B/ Photo: AleX

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime