“Bass & Strings” Nenada Vasilića nije sasvim običan album… vašu maštu uključiće na maksimum…

0
350
Koncert Nenada Vasilića i Big Benda RTS u Domu omladine/Photo: Alex
Oglasi

Nenad Vasilić je, sudeći prema broju izdanja u novijoj prošlosti, definitivno jedan od najaktivnijih umetnika domaće jazz scene.

Gotovo da ne prođe godina u kojoj basista i kompozitor iz Srbije, koji već duže vreme živi i radi u Beču, ne osmisli novi album. Posebnost njegovih izdanja nije samo brojnost, već pre svega uvek različiti muzički pravac i izbor tema.

Gledajući tako, ne čudi što se Nenad Vasilić na nedavno objavljenom albumu “Bass & Strings” ponovo predstavlja kao izuzetno svestran muzičar i ponovno iznenađuje. Kako bi ostvario svoje muzičke zamisli, Vasilić je ovoga puta okupio dvadesetak prvoklasnih muzičara, čiji je zadatak bio da ožive njegove muzičke vizije. I taj su zadatak odlično savladali.

Bass & Strings, cover

Kao i do sada, Vasilić, iako dolazi iz jazza, ne dopušta da ga u njegovoj muzici ograniče nikakvi žanrovski okviri. Otvoren je širokom rasponu uticaja iz drugih stilova i kombinuje ih na razne načine s tradicionalnim balkanskim oblicima kako bi stvorio novi muzicki izraz koji stoji sam za sebe.

“Ljudi nije fer“… Nenad Vasilić obradio kultnu pesmu Smaka

Zvuk koji prate pesme predstavlja se kao izvrstan primer raznolikog muzičkog izrazaja koji priča mnogo različitih priča na vrlo atmosferičan način. Slušajući album, lutate kroz najrazličitije muzičke prostore, daleke i bliske, tajanstvene i poznate. Nenad Vasilić svojim kompozicijama itekako uspeva da podstakne maštu. Zaista uzbudljivo iskustvo slušanja.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime