Baš moderna neka bajka… Bajaga i Saša Lokner komponovali hip-hop rep operetu za klince “Mačor u čizmama”

0
945
Oglasi
Deo ekipe "Mačora u čizmama"/Photo: Instagram/radojicic_aleksandar
Deo ekipe “Mačora u čizmama”/Photo: Instagram/radojicic_aleksandar

Nova verzija dečje predstave “Mačor u čizmama” Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, imaće dve premijere u pozorištu “Boško Buha” 28. i 29. aprila.

Projekat je najavljen kao budući spektakl – hip hop rep opereta, komad za decu sa pevanjem, gde je stvoren “koktel” tih muzičkih žanrova, a kompozitori su rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Saša Lokner.

BAJAGA SA KLINCIMA IZ VRTIĆA OTPEVAO PESMU “DARJA” KAKO BI POKRENUO AKCIJU ZA POMOĆ MALOJ MAGDALENI

Upravnik teatra “Boško Buha”, ujedno i autor drame Igor Bojović, istakao je da nikada nije imao tako izvanrednu glumačku podelu u svojim verzijama ove poznate bajke, koju čine popularni dramski umetnici – Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Goran Jevtić, Viktor Savić, Katarina Marković, Borka Tomović, Miloš Vlalukin, Uroš Jovčić, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović.

– Bajke nas uče životu, daćemo vam jednu dobru foru – kako uspeti na dvoru – priča u stihovima pisac i dodaje da bi na predstavu trebalo roditelji da dovedu decu ako žele da im ona budu uspešna, jer je i to tema komada.

Reditelj Jug Radivojević je do sada uradio sedam tekstova sa Bojovićem.

– Autor teksta Bojović uvek sjajno piše komade za decu, skoro u formi muzičkih partitura. Mi smo napravili predstavu koja je pogodnija za decu danas, gde je poruka da su rad i marljivost najvažniji u životu, uz naravno ljubav koja je osnova, suština svega – rekao je Radivojević.

Jug Radivojević/Photo: YouTube printscreen
Jug Radivojević/Photo: YouTube printscreen

Kompozitor Momčilo Bajagić Bajaga istakao je da prvi put radi muziku za dečju predstavu i podsetio da je sa ovim teatrom sarađivao kao autor pesama za delo “Instant seksualno vaspitanje”, koje se ipak obraća tinejdžerima u sazrevanju.

Aleksandar Radojičić, zvezda TV serija i filmova, nastupa u glavnoj ulozi Mačora, koji se priseća da je uskakao i u prethodnu verziju (1994) te drame koja se dugo igrala.

– Mi radimo modernu bajku, da približimo savremenoj deci danas, zato je žanr tako nazvan – hip hop rep opereta, da bude blisko novim generacijama koji vole tu muziku – podvukao je Radojičić.

Aleksandar Radojičić/Photo: YouTube printscreen
Aleksandar Radojičić/Photo: YouTube printscreen

Glumac Viktor Savić rekao je da u predstavi ima elemenata svih tih muzičkih pravaca, ali da predstava nije zapravo rađena samo u tom ključu, već ima prave songove koje su stvorili Bajaga i Lokner.

Nakon premijere, “Mačor u čizmama” će se igrati intenzivno tokom celog maja, kao poseban “Mesec premijera”.

Prva verzija pod nazivom “Mačak u čizmama” je izvedena u „Boško Buhi” 1951. godine kada je naslovnu ulogu imao Mića Tatić.

A evo kako je sve počelo – u crtanom filmu:

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime