Banjalučki Ultrazvuk objavio singl “Ostaje nam nada”, uskoro stiže i debi album…

0
125
Ultrazvuk/Photo: Daniel Janković
Oglasi

Bend Ultrazvuk iz Banjaluke objavio je novi singl “Ostaje nam nada”, jedan interesantan liquid drumm&bass sa akustičnom gitarom.

Ultrazvuk postoji već 13 godina, a širom regiona pozbati su kao jedan od najboljih cover bendova. Autorskim radom počeli su da se bave od kraja 2022 godine, a od tada su objavili šest spotova i upravo završavaju još dve pjesme koje će zaokružiti prvi album o čijem izdavanju pregovaraju sa lokalnim izdavačima

Ultrazvuk/Photo: Daniel Janković

Ćlanovi benda su dva fantastična vokala – Lejla Handukić i Lazar Jović, kao i instrumentalisti sa mnogo iskustva: Nenad Tomić (gitara), Nikola Savanović (klavijature), Žarko Jež (bubnjevi) i Zoran Janković (bas). Iza pve ekipe muzičara je bezbroj bendova, svirki u pratećim bendovima lokalnih zvezda, do manje poznatih, poput kultnog trash metal benda Dachau iz devedesetih ili Big Banga koji je svirao na Zaječarskoj gitarijadi 1994.

Ostatak pesama možete da se čuje na njihovom YT kanalu ili stranicama benda na druptvenim mrežama. Uglavnom se radi u fusionu rocka i bitova uz, na primer, dve klasične wawe podloge u “Lejla sine kako ti živiš” i “SOS” ili ramštajnovskih “Dijete nije krivo” i “Prvi milion”.

Na Muzzik awards 22/23 su za pesmu “Dijete nije krivo” nominovani u kategoriji “Nnajbolji video sa porukom”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime