Bajkeri stigli u grad… Prvi dan Moto Festa u znaku sjajne festivalske atmosfere

0
186
Moto Fest Banjaluka 2023/ Photo: Promo
Oglasi

U Banjaluci je u četvrtak, 25. maja, počeo 6. Moto Fest, Banjaluka 2023. Lepo vreme, dobra atmosfera, bogat program i raznovrsni sadržaji već prvog festivalskog dana privukli su veliki broj bajkera.

Predsednik MK Stršljen, Siniša Praštalo izjavio je da je jedan deo posetilaca iz Poljske i Češke stigao već u sredu, a za vreme Moto Festa najavljen je dolazak bajkera iz 28 evropskih zemalja.

Program i satnica 6. Moto Festa Banjaluka 2023

Kapaciteti moto kampa u sklopu festivalske zone su popunjeni, a u Banjaluci i okolnim gradovima traži se krevet više.

– Ovo je događaj koji ima veliki potencijal i svaka godina traži više davanja od nas. Iako gosti svaki put kažu da je festival najbolji na kojem su bili, trudimo se da svake godine organizaciju dignemo za jednu stepenicu gore. Izrastamo u najveći, slobodno mogu reći, ovakav festival na Balkanu – istakao je Praštalo.

Moto Fest Banjaluka 2023/ Photo: Promo

Svojim aktivnostima MK Stršljen tokom cele godine radi na promociji Banjaluke i Republike Srpske, a Moto Fest na koji dolaze prijatelji kluba i ljubitelji bajk kulture iz regiona i Evrope, samo je kruna tog rada.

Tokom prvog festivalskog dana posetioci su uživali u Moto sajmu na kojem se predstavilo 16 svetskih moto brendova, sa najnovijim modelima motora i quad vozila, kao i proizvođači moto opreme.

Jedna novina od ove godine su dnevne svirke u kojima su posetioci mogli da uživaju, i da naprave odličnu uvertiru za večernji program koji ih je čekao na kraju prvoga dana.

Banjalučki asfalt i atmosferu ispred tvrđave Kastel, “zapalili“ su stunteri koji su i ove godine doživjeli ovacije publike koja se okupila da isprati njihove manevre.

Za vrhunac atmosfere i dobrog provoda pobrinuli su se odlični izvođači u okviru večernjeg programa.

Počelo je žestoko sa pravom muzičko-energetskom bombom – pančevačkim bendom Iskaz.

Njihova muzika koja je kombinacija hip hopa, roka, metala, regea i elektronike najavila je vrelu atmosferu koja je prisutne čekala do kraja večeri.

Iskaz, Moto Fest Banjaluka 2023/ Photo: Promo

Posle Iskaza, usledila je svirka benda Koza Mostra koji je prvi put nastupio na ovim prostorima i koji je sa fuzijom grčke, etno i balkanske muzike rasplesao publiku.

Koza Mostra, Moto Fest Banjaluka 2023/ Photo: Promo

Za kraj prve večeri Moto Festa u Banjaluci, nastup koji su svi najviše čekali. Na sceni su se pojavili Goran Bare & Majke uz ovacije publike.

Goran Bare i Majke, Moto Fest Banjaluka 2023/ Photo: Promo

Ni danas ne propustite posjetiti Moto sajam, još egzibicija na stunt show, dnevne svirke sa bendovima: Najda – Balkan Trip, Rok Apoteka, Django & Space Cowboys i Strings.

Naravno, tu je i odličan muzički program za koji su večeras zaduženi Goblini, DLM i Kerber.

Goran Bare i Majke, Moto Fest Banjaluka 2023/ Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime