Bajaga, Rammstein i Laibach… Legendarna slovenačka grupa oglasila se posle izjava Momčila Bajagića: Klasičan srpski humor i dementno ribarsko preterivanje

2
2229
Laibach/ Photo: AleX
Oglasi

Momčilo Bajagić Bajaga je u podkastu “Agelast” Galeba Nikačevića ispričao da je svojevremeno svirao sa Rammsteinom na jednom festivalu u Sloveniji, a potom ispriačo i “anegdotu”, kako je tada Rammstein tražio da se upozna sa svojim idolima, grupom Laibach, ali oni to, navodno, nisu želeli.

Potom je, ispričao je Bajaga, dve godine kasnije Laibch želeo da bude predgrupa na turneji već etabliranog Rammsteina, ali ih je nemački bend odbio.

Ovim povodom, ekskluzivno za Headliner, oglasila se legendarna slovenačka grupa saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“S obzirom na to, da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu u Lajbahu postala viralna, možda je ipak higiejenski da se na nju odzovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997 godine, kada je stavio svoje ime u obranu Laibacha, jer je naš nastup u srpskome glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen.

Bajaga otkrio: Kako je Laibach “otkačio” Rammstein i kako su se kasnije žestoko pokajali zbog toga

No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja. Istina je samo to, da su Rammstein na početku bili veliki Laibach fanovi i da su kod Laibacha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost. A da bi se Laibach ikada nudio Rammsteinu kao predgrupa, to nikako ne drži. Laibach je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku 90-ih izrazili želju, da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Rammstein inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično spoznati. Članovi Rammsteina su obično redlovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji su Rammstein nastupili samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa – i još mnogo – toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota ‘tamo negde’ na granici Austrije i Italije”., saopštio je Laibach.

Oglasi

2 KOMENTARA

  1. Dripci su mogli da skrenu pažnju na malo uljudniji način, recimo da izjave nešto tipa “Ne sećamo se te situacije, moguće je da nas je Bajaga sa nekim pobrkao” ali ne – oni su odlučili da budu klošari i da pokušaju svojim demantijem da uvrede Bajagu . . . a, što se tiče toga da oni nisu svirali na tom geografskom prostoru, samo da im poručim da gde god da su svirali u svojoj deželi, to je uvek “negde na granici Austrije i Italije” jer je cela Slovenija na granici Austrije i Italije!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime