Bajaga na tajnoj lokaciji pravi koncert za lekare i medicinsko osoblje iz “crvene zone”

0
546
Oglasi
Belgrade Beer Fest Bajaga i Instruktori
Belgrade Beer Fest Bajaga i Instruktori

Uoči koncerta u Skoplju i predstojeće promocije novog studijskog albuma “Ovaj svet se menja“ Momčilo Bajagić Bajaga je za internet portal RTS-a otkrio detalje u vezi sa novim muzičkim materijalom i planove za naredni period.

Da li je neka od devet pesama na novom studijskom albumu inspirisana aktuelnom pandemijom?

– Na novom albumu, to je svakako pesma Ovaj svet se menja i cela ova situacija je bila inspiracija za nastanak te pesme. A što se tiče nekih mojih pesama od ranije, to bi možda mogla biti Ni na nebu ni na zemlji, u čijem tekstu se mogu naći neke asocijacije na današnju situaciju.

BAJAGA I INSTRUKTORI IMAJU NOVI ALBUM, A NA NJEMU…

Kao i prethodni album “U sali lom” i ovaj zajednički objavljuju dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Croatia records. Kakva su iskustva sa ovakvim načinom objavljivanja albuma?

– Naše prvo iskustvo sa ovakvim načinom objavljivanja albuma je bio U sali lom i mi smo više nego zadovoljni. PGP kao naša najveća diskografska kuća i Croatia records kao najveća hrvatska diskografska kuća su sigurno dobitna kombinacija.

Verni pratioci su, nakon prvih naznaka u medijima o novom albumu, odreagovali sa odobravanjem jer smatraju da se u stvari vrlo malo zna da ste pisali muziku za mnoge čuvene i uspešne pozorišne predstave, filmove, serije, a takođe ne mali broj pesama za kolege muzičare i to ne samo za “zabavnjake”…

– Već neko vreme postoji ideja da objavimo album sa pesmama koje sam radio za druge izvođače, filmove i pozorišne predstave. Uz pesme, koje su ranije napisane, na ovom albumu su i one koje sam pisao za film Miloša Bikovića, “Hotel Beograd” (Darja i Kako se to naziva), kao i nova pesma “Ovaj svet se menja” – koja je ujedno i naslovna pesma ovog albuma. Ljudima je malo poznato da nikada nisam pevao “Ja sam se ložio na tebe”, “Moja draga”, “Tvoje oči”, a mnogi vole pesmu iz “Otvorenih vrata”…

Ovaj svet se menja, cover
Ovaj svet se menja, cover

Prvi koncert nakon duže pauze je nastup sa horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju?

– Da biće to koncert kakav smo održali u decembru prošle godine pred beogradskom publikom u Centru Sava. Tamo će moći da stane oko 10.000 ljudi, ali u prodaji je između 1.500 i 2.000 ulaznica. Svi u publici će biti sa maskama. ..To je naš prvi koncert posle nastupa 7. marta u Osijeku ove godine. U Skoplju ćemo u nedelju uveče svirati sa makedonskim orkestrom i horom.

Nakon Skoplja, prva koncertna promocija novog albuma će, kako saznajemo biti održana u petak, 18. septembra u Beogradu, kada i novi album bude u prodaji … O čemu je reč?

– Reč je o koncertu koji bi trebalo da održimo u jednom novom klubu u Zemunu i tom svirkom bismo započeli promociju novog albuma. RTS će snimati ovaj nastup. Želimo da gosti na tom koncertu budu pre svega lekari i medicinsko osoblje iz ‘crvene zone’, u vreme ove pandemije. Mislio sam da je dobra stvar da tim hrabrim ljudima pružimo jedan koncert za uživanje, da im se i ovako odužimo, bar malo, za sve ono što su oni prethodnih meseci činili za sve naše građane. Više detalja o tom koncertu objavićemo za koji dan, kad se vratimo iz Skoplja.

Kako se sve “ovaj svet menja“ i da li će zbog tih promena i muzičari morati da iznalaze nove načine za predstavljanje svoje umetnosti i stvaralaštva ?

–S obzirom na to da se još uvek u svetu ne zna ništa konkretno, niti imamo naznake da će se ova pandemija uskoro završiti, za sada nam jedino preostaje da čekamo neke konkretne događaje ili tu vakcinu koja se najavaljuje, uz nadu da ćemo sledeće godine nastupati kao i pre pandemije, jer koncerti bez pune dvorane, sigurno nisu ono što želimo i mi izvođači i publika. Kad je dvorana puna, razmena energije je najbolja, muzičari daju sve od sebe i za publiku je neuporedivo bolji osećaj…

HL/Izvor: rts.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime