Bajaga, Meduza i Satori na otvaranju Sea Dance festivala

0
267
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Kako je već ranije najavljeno, ovogodišnji Sea Dance festival pripremio je i poseban dan iznenađenja. Sjajnoj postavi sedmog izdanja Sea Dance festivala, koji će ove godine trajati četiri dana u uvali plaže Buljarica u Budvi, na ekstra danu 26. avgusta pridružili su se Bajaga, Meduza i Satori.

Osim novog talasa izvođača koji dopunjuju ranije najavljen lineup vodećih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvezda elektronske i trap/hip hop scene, Sea Dance festival, najavljuje i prodaju jednodnevnih ulaznica koja počinje u petak 30. jula.

Drugog dana festivala, u petak 27. avgusta na glavnoj festivalskoj bini će nastupiti Maceo Plex, Senidah, Vojko V, Tijana T i lokalci Raven TK u b2b setu sa Proximusom.

Treći dan, u subotu, 28. avgusta nastupiće Tale Of Us i domaćini P.S. i O.G. feat distorsion.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 29. avgusta posetioci će imati priliku da uživaju uz Borisa Brejchu, Ann Clue, z++, Who See i 84Bit.

Bajaga/ Photo: AleX
Bajaga/ Photo: AleX

Bajaga i Instruktori su regionalne rock legende sa više od 35 godina karijere i diskogafijom koja broji 11 studijskih albuma, kompilacije, koncertne albume, singlove i filmsku muziku, kao i mnoštvo hitova koji ih smeštaju u sam vrh jugoslovenske i srpske muzičke scene – “S druge strane jastuka“, “Berlin“, “Ti se ljubiš“, “Zažmuri“, “442 do Beograda“, “Muzika na struju“…

Meduza/ Photo: Promo (Sea Dance)
Meduza/ Photo: Promo (Sea Dance)

Prvi i najpopularniji singl italijanskog producentskog sastava Meduza “Piece of Your Heart“, realizovan u saradnji s Goodboys, osim što je nominovan za Gremi nagradu i proglašen za muzičku himnu na BBC Radiju 1, dostigao je i platinaste tiraže u Velikoj Britaniji, Australiji i nizu drugih zemalja, koji su ovaj misteriozni trio odveli na sam vrh američkih i britanskih top lista.

Nakon što su stekli svetsku popularnost usledili su izuzetno uspešni singlovi “Lose Control“, “Born To Love“ i “Paradise“.

Njihov talenat potvrđuje i pobeda na Music Moves Europe Talent Awardsu prošle godine, a specifičan zvuk među fanovima elektronske muzike širom sveta već je prozvan kao “Meduza sound“.

Satori/Photo: Exit promo
Satori/Photo: Exit promo

Satori je nedavno posetiocima Exit festivala premijerno predstavio muziku sa novog albuma snimanog u Srbiji.

Najupečatljiviji delovi koncerta na glavnoj festivalskoj bini bili su izvođenje pesme “Đelem Đelem“ u kojem je semplovan vokal sa jednog od poslednjih snimaka Esme Redžepove, kao gostovanje jedne od najuspešnijih world music izvođačice sa ovih prostora – Amire Medunjanin.

Učestvovao je i u Exitovom InfinitX projektu, snimivši specijalni koncertni film “Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti“, koji je svetsku premijeru imao na Dan Evrope, u okviru 49. izdanja FEST-a.

Satori je jedan od umetnika koji neizmerno ceni balkansku etno muziku, te se inspiracija našim podnebljem oseti u svakom njegovom live izvođenju.

Jedan od ključnih uslova za održavanje festivala je pridržavanje bezbednosnih protokola za organizaciju masovnih događaja, koje je EXIT festival primenio u Novom Sadu, ali prilagođenih uslovima u Crnoj Gori.

Na festival će moći da uđu svi koji su dobili makar jednu dozu vakcine, svi koji imaju dokumentaciju da su preležali koronu (dokument ne stariji od 180 dana) ili svi koji poseduju negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata.

S obzirom na mere uvedene u Crnoj Gori moguće je da će se uslovi za ulazak dodatno proširiti od 2. avgusta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime