Bajaga i Instruktori na “kriznoj promociji” zvanično predstavili album “Ovaj svet se menja”

0
502
Oglasi
Vlada Graić i Bajaga/Photo: Headliner
Vlada Graić i Bajaga/Photo: Headliner

Momčilo Bajagić Bajaga, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu usled pandemije covida-19 da se posvete novom materijalu , a rezultat je album “Ovaj svet se menja” koji je danas i zvanično predstavljen u Klubu PGP RTS.

Album, na kojem se nalaze već dobro poznate numere, koje je lider benda Instruktori pisao za druge izvođače, primenjena muzika za film, pozorište i TV serije, objavljen je u korodukciji dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Croatia records.

Nove verzije i nove aranžmane na ovom albumu dobili su hitovi Zdravka Čolića “Tvoje oči” i “Moja draga”, zatim “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, “Ni na nebu ni na zemlji” – naslovna pesma iz istoimenog filma Miše Radivojevića (1994), tema iz serije “Otvorena vrata”, kao i “Mladost” iz mjuzikla “Ženidba i udadba”(Pozorište na Terazijama), sa izmenjenim tekstom, i sada se spominje velikan Arsen Dedić, što će izazvati posebne emocije. Od novijih kompoziija na albumu su prisutne dve numere nastale ove godine, vezane za film “Hotel Beograd”. I naravno, naslovna “Ovaj svet se menja”, koja otvara album.

Na albumu gostuju i frontmen benda Irie FM Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Omot je koncipiran tako da izgleda kao stranice pasoša, za šta je zaslužan takođe Vukašin Marković.

Bajaga promocija/Photo: Headliner
Bajaga promocija/Photo: Headliner

Promocija u Klubu PGP RTS okupila je uprkos kišnom beogradskom danu brojne predstavnike medija i Bajagine kolege (iako ih je mnogo, zbog novih mera Kriznog štaba ostalo ispred vrata), a muzičar je rekao da jedva čeka da album promoviše na koncertima koji mu, kako je rekao, najviše nedostaju.

Bajaga i Instruktori će ipak uskoro svirati uživo, 17. oktobra u zemunskom klubu Fest, a na RTS je upravo u toku montiranje snimka njihovog koncerta koji je, bez prisustva publike, održan pre nekoliko dana na Tašu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime