Au Revoir, René: Preminuo Gordon Kej, glavni junak legendarne serije “Alo, Alo!”

0
179
Oglasi

Gordon Kej, glumac najpoznatiji po ulozi Renea u seriji “Alo, Alo!” preminuo je u 75. godini.

Radio je na televiziji, radiju, filmu i pozorištu. Kej je 1990. doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio ozbiljne povrede glave.

Zanimljivo je da Gordon po profesiji – nije bio glumac. On se sasvim slučajno okušao u tim vodama 1968, a najveću slavu donela mu je uloga Renea u BBC hitu, jednoj od humorističkih serija sa najviše nagrada u istoriji – “Alo, alo!”, u kojoj je igrao u 84 epizode.

Inače, iako je u seriji pravi zavodnik, bio je poznat i po tome što je jedna od prvih javnih ličnosti koja se deklarisala kao homoseksualac.

Gordon Kej/Photo: YouTube printscreen
Gordon Kej/Photo: YouTube printscreen

Kao mladić aktivno je igrao ragbi, radio je i u fabrikama tekstila i traktora. Studirao je na Univerzitetu King Džejms u rodnom Hadersfildu, a tokom studija radio je i kao radijski voditelj. 1965. napravio je jedan od prhih radijskih intervjua sa članovima grupe Bitlsi.

U svojoj autobiografiji “Rene i ja: nešto kao autobiografija”, koju je objavio 1989. godine pisao je kako je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstravagantni vlasnik kafea Rene.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime