Atomsko sklonište i prijatelji pevali u čast Serđa Blažića

1
276
Atomsko sklonište, MTS dvorana/ Photo: AleX
Oglasi

U sredu, 22. novembra Bruno Langer, Tifa, Braća Jelić, Đule, Jurica Pađen, Čipi, Bora Đorđević i Đorđe David, udruženim rokenrol snagama publici Beograda priredili su sjajan koncert pevajući u čast Serđu Blažiću.

Na koncertu u MTS dvorani, oko Atomaca su se okupili pre svega prijatelji benda, muzičari, pevajući pesme iz višedecenijskog opusa čuvenog benda, iste večeri na jednoj sceni.

Kako je ranije najavljeno iz benda Atomsko sklonište, ovakav koncert neće imati reprizu u skorije vreme u Srbiji.

Atomsko sklonište, MTS dvorana/ Photo: AleX

Publika je najpre višeminutnim aplauzom pozdravila muzičare koji su se spremali da izađu na binu, a zatim se pojavio onaj koga su najviše očekivali – Bruno Langer koji je pozdravio Beograđane u svom prepoznatljivom stilu, s nekoliko duhovitih rečenica.

Koncert je počeo pesmom “Tajna” koju je Langer izveo sa svojim bendom, na njega se nadovezao Đorđe David koji je izveo “U vremenu horoskopa” i “Dijagnoza”.

Čipi, frontmen Osvajača potom je izveo (umesto prvobitno najavljenog Pere Galića) “Oni što dolaze za nama” i “Olujni mornar”, a pesme “Pomorac sam majko” i “Vrt” otpevala su braća Jelić.

Bruno Langer, Atomsko sklonište, MTS dvorana/ Photo: AleX

Za sladokusce tu su bile i “Extrauterina” i “Johnny”, a kako se i očekivalo, Atomci su svojim rokenrol zvukom napravili plesni podijum u MTS dvorani, na kom je uz plesne korake, publika njihove hitove pevala u glas.

“Mutna rijeka”, “Umro je najveći mrav”, “Od ponoći do ponoći” izveo je Tifa, nekadašnji pevač Divljih jagoda i Bjelog dugmeta, dok su se odmah na njega nadovezali Atomci izvođenjem “Čedna gradska lica” i “Na palubi jada”. Zatim su usledili ” Pakleni vozači u izvođenje Bore Đorđevića.

Atomci su zatim odsvirali “Poslednji let Boinga 707” i “Rahela”, dok je čuveni “Žuti kišobran” izveo je Jurica Pađen, frontmen benda Aerodrom.

Koncertna atmosfera je dostigla vrhunac kada je na scenu izašao lider benda Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule koji je izveo najpre čuveni hit “Devojka broj 8”, da bi se na to nadovezao jednom od najprepoznatljivijih pesama u rokenrol istoriji – “Za ljubav treba imat dušu”.

Koncert Atomskog skloništa u MTS dvorani završen je zajedničkim izvođenjem svih izvođača pesme “Ne cvikaj generacijo“ čime su regionalni rokeri visokog kalibra završili tročasovnu lekciju iz rokenrola.

Atomsko sklonište, MTS dvorana/ Photo: AleX
Oglasi

1 KOMENTAR

  1. Bio… Odličan zvuk i publika koja je reagovala mnogo bolje nego što bi se naslutilo po njihovim godinama (i klinci i stariji)! Šteta što je karta bila malo “paprenija”!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime