Arno De Cea & The Clockwork Wizards… Kad Francuzi sviraju punk u Petrovcu na Mlavi

0
259
Arno De Cea & The Clockwork Wizards/ Photo: Promo
Oglasi

Jedan od najboljih surf/punk bendova današnjice, Arno De Cea & The Clockwork Wizards iz Francuske koji su u sklopu evropske turneje svirali u Petrovcu na Mlavi  (Stara škola) 17. aprila, priredili su pravi spektakl domaćoj publici.

Lokalna podrška na nastupu u Domu za mlade bili su bendovi Dreš i Vrtovi. Svirku su organizovali  “Udruženja mladih grada Petrovca”, u saradnji sa udruženjem “Rođen negde dole” iz Svilajnca.

Koncert su otvorili momci iz Dreša, autorskog benda koji postoji od 2015. godine. Postavu čine tri iskusna muzičara, tekstovi pesama su im na srpskom jeziku, za svoju muziku kažu da je spoj alternativnog roka i panka i da je najveći uticaj na njih imao bend Obojeni Program.

Njihova svirka trajala je oko 25 minuta, a na publici je najzanimljivija bila  pesma “Ja sam lud”.

Posle njih nastupili su Vrtovi, još jedan autorski bend iz Petrovca. Njihove pesme su takođe na srpskom jeziku, zvuk im je spoj panka i new wavea i za sebe kažu da inspiraciju traže u pesmama Joy Divison. Svirali su 30 minuta i dobro su zagrejali prisutnu  publiku.

Photo: Promo
Photo: Promo

Zbog problema sa pasošem i zabrane prelaska na Hrvatskoj granici, koji je imao njihov bubnjar  i otkazanog koncerta u Čakovcu, Arno De Cea & The Clockwork Wizards su sa zakašnjenjem stigli u Petrovac na Mlavi.

Ipak, posle kraće pauze i nameštanja binske opreme, tri desperadosa iz Bordoa, počeli su svoj šou. Arno De Cea & The Clockwork Wizards su autorski bend nastao 2008 godine, sastavljeni su od vrhunskih muzičara i do sada su objavili 4 CD-a i više EP-a i singlova.

Francuzi su od samog starta počeli britalno i  žestoko, a fuzija surfa, panka i insrumentalne muzike 60 tih godina, dopala se Petrovčanima.

Poseta na koncertu je bila odlična, kada se uzme u obzir da je bio radni dan, pošto je u klubu je bilo više od 60 ljudi.

Arno De Cea & The Clockwork Wizards sviraju instrumentale i imaju sjajan scenski nastup na kome je dominantan performans omalenog gitariste i frontmena benda Arnoa ,koji se  uvija poput čigre, silazi sa bine, čučeći prolazi publici kroz noge i istovremeno svira. Njega na mastralan način prate odličan basista Conejo i sjajni bubnjar Maarten.

Gosti iz Francuske svirali su svoje najpoznatije numere “Flash Sequence Alpha”, “No Comply”,” Punition Aquatique”…

Arno De Cea & The Clockwork Wizards/ Photo: Promo
Arno De Cea & The Clockwork Wizards/ Photo: Promo

Neumorni i brzi, ostavili su petrovačku publiku bez daha. Kraj svake pesme praćen je ovacijama, a bend je posle sat vremena svirke ovo posebno veče priveo kraju.

Inače, Stara škola u kojoj je održan koncert, izgrađena je u 19 veku, a pokrovitelj je bio Kralj Milan Obrenović. Od kabineta za muzičko nastao je prostor za koncerte. Jedina mana ovog prostora je visina plafona zbog čega se zvuk rasipa i vokali se lošije čuju.

Sa druge strane, retka su mala mesta u Srbiji koja mogu da se pohvale ovakvim koncertnim prostorom, a Opština Petrovac ga je ustupila ”Udruženju mladih grada Petrovca” na korišćenje.

Nastup benda Arno De Cea & The Clockwork Wizards ujedno je bio i početak dvadesete po redu “Radionice za dobre duhove“ koju tradicionalno organizuje  “Udruženja mladih grada Petrovca”, a sam događaj  je ispratila TV Mlava.

Arno De Cea & The Clockwork Wizards/ Photo: Promo
Arno De Cea & The Clockwork Wizards/ Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime