Ariljski “Putnici” u novoj avanturi… Stigao novi singl benda Baobab

0
332
Oglasi
Baobab/ Photo: Srećko Pantović
Baobab/ Photo: Srećko Pantović

Ariljska grupa Baobab predstavila je novu pesmu pod nazivom “Putnici” koja je snimljena na prošlogodišnjim sešnima, ali na isti način kao što heroji ove pesme putuju iz daleka i idu (još) dalje, tako je i put ove pesme do publike trajao mesecima.

Da pesma ne izbledi pomogao je Vasilije Đukić iz benda Fade Out koji je uradio lyric video, a da muzika ima psihoterapeutsko dejstvo zaslužna je mlada psihološkinja Đurđa Petrović.

Taraba koja dominira videom nalazi se na plaži Žuta stena u Arilju, a autor fotografije je Srećko Pantović.

Ista ekipa koja je snimala prethodni singl “Brooklyn-Arilje” zaslužna je i za “Putnike”. Nju čine: Mišo Petrović (vokal, gitare), Nemanja Tomićević (bubnjevi), Valentin Vasić (bas gitara) i Miloš Miladinović (gitare).

Baobab se kroz godine svog stvarnog ili imaginarnog trajanja dosta menjao, a taj proces traje i sada.

Baobab/ Photo: Srećko Pantović
Baobab/ Photo: Srećko Pantović

– Kada god uspemo da dođemo od jednostavne pop melodije ili da gitarsku buku spustimo na nešto što se može lagano odzviždati, znam da smo na svom. To je nešto na čemu se osećamo najbolje – kazao je Baobab pevač, gitarista i autor svih pesama Mišo Petrović.

Grupa Baobab postoji više od dvadeset godina, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine.

Uz brojne promene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, ovaj bend predvođen Mišom Petrovićem poslednjih godina objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane sa muzičkim nasleđem Boba Dilana, Nila Janga, The Band, Wilco…

Pesma “Putnici” dostupna je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu i YT kanalu grupe.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime