Apple Music objavio vrlo diskutabilnu listu najboljih albuma svih vremena…

0
131
apple-music-top-100-albums-of-all-time
Oglasi

Apple Music objavio je listu najboljih albuma svih vremena i podelio korisnike interneta.

Streaming servis objavio je svojih 100 najboljih albuma tokom nekoliko dana, a prvo mesto otkriveno je u sredu ujutro. “The Miseducation of Lauryn Hill”, koji je 1998. godine objavila Lorin Hill, nalazi se na prvom mestu njihove liste. Hil se u prvih pet pridružuju legendarna imena, uključujući Majkla Džeksona, The Beatles, Prince i Frenk Oušn.

– Ovo je moja nagrada, ali to je bogata, duboka priča i uključuje toliko ljudi, toliko žrtve, toliko vremena i toliko ljubavi – rekla je Hil za Apple Music.

Apple je Hill počastio večerom iznenađenja kako bi joj uručio nagradu za njeno dostignuće. “The Miseducation of Lauryn Hill” je njen solo debi, za koji je osvojila pet Grammy nagrada, uključujući za album godine.

“Mislim da niko ne može osporiti ovo, ovaj album je doslovno munja u boci, remek-delo koje se stvara jednom u životu”, rekao je jedan korisnik na društvenim mrežama o albumu.

Ali nisu se svi složili da je Hil trebalo da dobije mesto ispred pokojnog Majkla Džeksona, a za neke je njegov album “Thriller” bezvremenski klasik koji će živeti “200-300 godina”. Appleova lista bila je vruća tema na X-u od početka objavljivanja. Tako su neki smatrali da se “Beatlesima takođe daje previše jer je Queen superioran britanski rock bend”, napisao je jedan korisnik X-a.

 

Rolling Stone objavio novu listu 250 najvećih gitarista ikada… samo oko prvog mesta nema dIleme

Rolling Stone je objavio svoju listu 500 najboljih albuma svih vremena u decembru. Uključio je mnoge iste albume u prvih 10, ali je “What’s Going On” Marvina Geja zauzeo prvo mesto, dok je “The Miseducation of Lauryn Hill” bio na 10. mestu.

Rolling Stone objavio listu 50 najboljih konceptualnih albuma svih vremena

Appleovo saopštenje za medije kaže da su listu sastavili osoblje Apple Musica i “odabrana grupa umetnika, tekstopisaca, producenata i profesionalaca u industriji”, a tehnološki div je naglasio da brojke streaminga nemaju nikakve veze s listom.

Ovo je prvih 10 albuma na njihovoj listi:

1. Lauryn Hill – The Miseducation of Lauryn Hill
2. Michael Jackson – Thriller
3. The Beatles – Abbey Road
4. Prince – Purple Rain
5. Frank Ocean – Blonde
6. Stevie Wonder – Songs in the Key of Life
7. Kendrick Lamar – good kid, m.A.A.d city (Deluxe Version)
8. Amy Winehouse – Back to Black
9. Nirvana – Nevermind
10. Beyoncé – Lemonade

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime