Apokalipsa u režiji Deep Purple… Kultni bend objavio singl “Man Alive”, drugi sa albuma “Whoosh!”

0
218
Oglasi
Deep Purple (Štark Arena)/ Photo: AleX
Deep Purple (Štark Arena)/ Photo: AleX

Legendarna grupa Deep Purple objavila je “Man Alive”, drugi singl sa svog predstojećeg albuma “Whoosh!”.

– To je apstraktni koncept – rekao je pevač Ijan Gilan za Billboard. – Postojao je apokaliptični kvalitet (muzika) “Man Alive”, a ideja se odatle lirski razvijala – scenario ovog događaja koji se dogodio i svi su mtrtvi, i vi dobijate ovu sliku – svih stvorenja velikih i malih kako pasu na od krvi crvenom tlu i travi koja raste na gradskim ulicama. Dakle, to je scenario posle čovečanstva. I odjednom se na plaži nešto pojavilo, i ispostavilo se da je to čovek, i to je jedini živi čovek – ali to je samo čovek, pa … To je kraj čovečanstva, jer kakva je svrha jednog čoveka? To je bila ideja. Da je to slika, rekli biste da je impresionistička.

Prvi singl sa albuma “Whoosh!” bio je “Throw My Bones”, a grupa se prvobitno nadala objavljivanju LP-a 12. juna, ali zatvaranjem distributivnih linija i maloprodaje kao posledica pandemije korona virusa, pomerili su izlazak za 7. avgust.

BEZ STAR(A)CA NEMA DOBRE SVIRKE… DEEP PURPLE OBJAVILI NOVU PESMU I SPOT “THROW MY BONES”

“Whoosh! je snimljen u martu 2019. godine u Nešvilu, a Deep Purple je ponovo radio sa Bobom Ezrinom, koji je producirao “InFinite” iz 2017. i njegovog prethodnika “Now What?!” iz 2013. Gilan je više nego zadovoljan uticajem koji je iskusni producent imao na bend.

– Razvili smo potpuno poverenje u njega, što je retko za “autsajdera” koji dolazi u grupu koja je toliko dugo zajedno – dodao je. – Vrlo se dobro sećam Bobovog govora kada smo se prvi put sreli u Torontu; Želeo je da budemo takvi da jesmo na bini i da “peglamo”, improvizujemo i pravimo (pesme) od toga, a ne da brinemo o tome koliko su duge ili bilo koje od tih sporednih pitanja . Rekao je: “Učinimo ono što Deep Purple radi i sve će uspeti”, a rezultati toga postali su odmah jasno vidljivi.

Gilan je objasnio da je naslov albuma poslužio kao metafora za grupu. “Whoosh!” je onomatopejska reč koja, kada se posmatra kroz jedan kraj radio-teleskopa, opisuje prolaznu prirodu čovečanstva na Zemlji, rekao je on, “a kroz drugi kraj iz bliže perspektive ilustruje karijeru Deep Purplea”.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime