Andaluzija, gitare, flamenko i…Toro

0
215
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Hvaljen i od publike i od kritike, novi španski hit triler “Toro” stiže 17. novembra u bioskope širom Srbije. Da je reč o ostvarenju od kojeg se mnogo očekivalo još od prve klape, govori podatak da je za režiju bio zadužen dobitnik prestižne nagrade Goja za SF dramu “Eva” – Kike Mailjo.

[accordion title=’Toro je …’]

Photo: Promo
Photo: Promo

Toro je bivši robijaš, odlučan da posle petogodišnje zatvorske kazne započne nov, pošten život. Ali… Da je lakše ponovo nabaciti lisice nego ih skinuti sa ruku, podsetiće ga rođeni brat Lopez. Upravo onaj koji ga je ostavio na cedilu, kad su zajedno sa najstarijim bratom pali tokom poslednje pljačke. Toro je završio iza rešetaka, dok im je brat platio glavom. Kada mu gangsteri kidnapuju bratanicu Dianu, Lopezovu maloletnu ćerku, Toro odlučuje da se vrati u svet nasilja, opasnosti i bekstva. Sledi 48 sati vrtoglave jurnjave, prepune pucačine i akcije od koje zastaje dah, po prelepim predelima Andaluzije, začinjene španskim gitarama i neodoljivim flamenkom…[/accordion]

Uz perspektivnog mladog reditelja, tu su i dve vodeće glumačke veličine španske kinematografije – ovdašnjoj publici dobro poznati Mario Kasas (“Tri metra iznad neba”, “Palme u snegu”, “Specijalni odred 7”) i trostruki dobitnik nagrade Goja – Luis Tosar (“Pokradi lopova”, “Osveta” i “Ninjo”).

Scenaristi ove krimi-drame Rafael Kobos i Fernando Navaro uradili su priču u duhu crno-belih filmova, začinivši je porodičnim problemima, izdajom i istorijom flamenka.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime