Američki sud odlučuje da li je Ed Širan u pesmi “Thinking Out Loud” iskopirao Marvina Geja

0
224
Oglasi
Ed Širan/Photo: facebook@@EdSheeranMusic
Ed Širan/Photo: facebook@@EdSheeranMusic

Zahtev Širanovog advokatskog tima da sudija Luis Stanton, na sudu na Menhetnu, automatski odbaci tužbu po kojoj je Širan optužen da je u svom hitu “Thinking Out Loud” iskopirao Marvin Gejevu “Let’s Get It On” nije prošao i o svemu će, na kraju, odlučivati porota.

Sudija Stanton u obrazloženju odluke naveo je da između dve pesme vidi “supstantne sličnosti”, uključujući istu bas liniju i bubnjeve.

Stvar sada ide u ruke poroti koja mora da odluči da li je li harmonijski niz pesme “Let’s Get It On” preobličen toliko da bi mogao da bude zaštićen od zakona o autorskim pravima, i da li su, u slučaju da nije tako, u Širanovom predmetu ista prekršena.

Tužbu protiv Širana je, inače, podnela fondacija preminulog producenta Eda Tasenda, koji je “Let’s Get It On” napisao zajedno s Marvinom Gejem. Širanova odbrana do sada se uglavnom sastojala od činjenice da je “Let’s Get It On” – “seksualna himna”, dok je pesma “Thinking Out Loud”, u suštini, “melanholična pesma koja se obraća večnoj romantičnoj ljubavi”.

Šta vi mislite… plagijat ili ne?

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime