Alternativna istorija Holivuda… Tarantino napisao još jednu spin-of knjigu “Bilo jednom…”

0
288
Oglasi
Bilo jednom u Holivudu/ Photo: Promo (Kombank dvorana)
Bilo jednom u Holivudu/ Photo: Promo (Kombank dvorana)

Reditelj Kventin Tarantino je otkrio da je napisao knjigu o liku Leonarda Dikaprija, Riku Daltonu, iz filma “Bilo jednom u Holivudu”.

Smešten u zlatno doba Holivuda 1969. godine, Tarantinov film iz 2019. prikazuje filmsku industriju koja se brzo menja kroz lik glumca Daltona i njegovog kaskaderskog dvojnika Klifa Buta, koga glumi Bred Pit.

Nakon što je roman “Bilo jednom u Holivudu” objavljen prošle godine, reditelj je detaljno opisao još jednu knjigu koju je napisao, a koja je smeštena u istom vremenu, pod nazivom “Čovek koji bi bio Mekvin: Filmovi Rika Daltona”.

TARANTINO OTKRIO DA BI STVARNO MOGAO DA SNIMI “KILL BILL 3”, ALI PRE TOGA IMA JEDNU SASVIM LUDU IDEJU…

Govoreći u podkastu Empire, Tarantino je rekao:

– Verovatno ću morati još malo da je doradim, ali osnovna građa postoji.

NAJTUŽNIJA FILMSKO-MUZIČKA PRIČA… EVO KAKO JE KURT RASEL UNIŠTIO 145 GODINA STARU GITARU, DOK SE TARANTINO SMEJAO I UŽIVAO

Knjiga je inspirisana filmskim vodičima iz stvarnog života glumaca iz 1970-ih, a sadrži kratku biografiju Daltonovog života i put kroz njegovu karijeru do penzionisanja lika 1988. godine

“Filmove Rika Daltona” takođe je napisao Tarantino u okviru alternativnog istorijskog sveta filma “Bilo jednom u Holivudu”, pri čemu je reditelj predstavio zamišljeni susret sa izmišljenim glumcem 1998. na projekciji filma.

TARANTINO KONAČNO OBJASNIO SVOJU OPSESIJU SA ŠERON TEJT: HTEO SAM DA JE LJUDI NE PAMTE SAMO PO NJENOM SUROVOM UBISTVU

Opisujući pozadinu, Tarantino je rekao:

– Dalton se obično pojavljuje svake godine na nekoliko projekcija, odavno je u penziji – a ja se tako dobro zabavljam s njim, da sledeće godine, 1999., organizujem retrospektivu Rika Daltona. Prikazujemo neke delove njegovih filmova, imamo lep poklon za njega, i to mu se sviđa. A onda me to podstiče da napišem priznanje njegovoj karijeri pod nazivom ‘Čovek koji bi bio Mekvin: Filmovi Rika Daltona’. Sve je napisano. Postoji!

Iako je nejasno da li će knjiga zaista biti objavljena, Tarantino se nada da će na kraju ugledati svetlost dana.

– Mislim da postoji posebna publika za to, ali svi koji vole Rika zainteresovani su za moju alternativnu istoriju Holivuda… a ovo je to sve do gorkog kraja – rekao je Tarantino.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime