Aloha Bruno Mars, srećan rođendan

0
342
Oglasi
Photo: Facebook @brunomars
Photo: Facebook @brunomars

Piter Hernandez Junior, poznatiji po svom umetničkom imenu Bruno Mars, danas puni 31. godinu. Mladi američki kantautor i muzički producent postao je poznat posle pevanja vokala i pisanja teksta pesama “Nothin’ on You” repera B.o.B, i “Billionaire” pevača Trevi MekKoj. Bruno je i autor internacionalnog hita “Right Round” koju izvodi Flo Rida, i koautor pesme fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi, “Wavin’ Flag” koju izvodi K’naan.

Rođen je i odrastao na Havajima kao jedno od šestoro dece porodice Hernandez. Otac Piter perkusionista i majka “Berni” pevačica, portorikanskog i filipinskog porekla, svoju decu su od malih nogu vodili na svoje nastupe. Još kao dete, Bruno je bio impresioniran Majklom Džeksonom i Elvisom Preslijem. Godine 1990. pojavio se u časopisu Midvik kao “Mali Elvis”. Glumio je Elvisa u mlađim godinama u filmu “Honeymoon in Vegas” (1992). Pohađao je školu Predsednika Teodora Ruzvelta, koju je završio 2003. godine i ubrzo zatim se preselio u Los Anđeles. Prvo muzičko pojavljivanje bilo je sa Far*East Movement, na njihovom drugom studijskom albumu “Animal”, gde je pevao u pesmi “3D”.

Photo: Facebook @brunomars
Photo: Facebook @brunomars

Pre nego što je postao uspešan solo muzičar, bio je poznat kao muzički producent radeći sa imenima kao što su Flo Rida, Alexandra Burke, Trevi MekKoj, Adam Levine, a pisao je i za Sugababes hit pesmu “Get Sexy” i davao bek vokale na njihovom albumu “Sweet 7”. Posle uspeha pesme “Nothin’ On You” izdao je svoj debitantski Extended Play, koji je nazvan “It’s Better If You Don’t Understand”. Njegov debi singl nazvan “Just the Way You Are”, je dostigao 20 mesto na Bilbord hot 100.

Bruno je osvojio mnoge nagrade i nominacije, uključujući i dve Grammy nagrade, a 2011. magazin Time ga je proglasio jednim od 100 najuticajnijih ljudi na svetu. 2014. godine proglašen je “umetnikom godine” na Billboard listi i rangiran na prvom mestu na Forbesovoj listi mladih ispod 30 godina.

Tokom svoje pevačke karijere, prodao je više od 11 miliona albuma i 68 miliona singlova, pa je tako postao jedan od najprodavanijih svetskih umetnika svih vremena. Međutim, kao izvođač, pisac i producent njegova ukupna prodaja premašuje 130 miliona singlova. Pet njegovih singlova ubrajaju se među najprodavanije singlove svih vremena.

U čast svog 31. rođendana, Bruno je objavio spot za prvi singl “24K Magic”, sa novog istoimenog albuma koji izlazi 18. novembra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime