Aleksa iz Oklahome je pobednica prve Amerovizije… ubedljivo

0
210
Oglasi
AleXa, American Song Contest, promo
AleXa, American Song Contest, promo

U finalu višenedeljnog festivala Pesma Amerike, američkog pandana Pesme Evrovizije, pobedila je predstavnica Oklahome Aleksa sa pesmom “Wonderland”.

Posle nekoliko nedelja završeno je prvo izdanje Pesme Amerike, verzije Pesme Evrovizije za američko tržište, a pobedila je pesma, koja je, čini se, bila favorit od samog početka.

Predstavnica Oklahome, Aleksa, nastupila je još u prvoj kvalifikacionoj večeri i zanimljivim scenskim nastupom i pesmom u kojoj dominiraju zvuci korejskog popa, privukla pažnju publike, kako u SAD, tako i ljubitelja Pesme Evrovizije koji su pratili američku varijantu takmičenja.

Aleksa je svojom pesmom privukla veliku pažnju, toliku da su njen nastup u finalu pratili i u Južnoj Koreji. Pored nje, u finalu Pesme Amerike, koje je emitovala američka mreža NBC, nastupili su i predstavnici Vašingtona, Teksasa, Kentakija, Konektikata, Alabame, Kolorada, Tenesija i Američke Samoe.

PUKLA AMEROVIZIJA… ULOŽENO BRDO PARA, SAMO IMA JEDAN PROBLEM – NIKO NEĆE DA GLEDA KOPIJU EVROSONGA

Glasanje je bilo naizgled slično evrovizijskom sistemu – o pobedniku odlučuju stručni žiri i publika, ali publika je na američkom takmičenju imala mnogo veću moć odlučivanja.

Žiri su sačinjavali predstavnici svih saveznih država i teritorija koje su se takmičile, ali su bili grupisani u deset geografskih regija, dok je publika glasala objedinjeno i imala veći broj poena koje je dodeljivala takmičarima.

Pobednica iz Oklahome ubedljivo je zauzela prvo mesto sa 710 poena, dok je drugoplasirani predstavnik Kolorada Rajker Linč dobio 503 poena. Na trećem mestu bio je Džordan Smit iz Kentakija sa 407 bodova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime