Al Di Meola oporavlja se posle srčanog udara koji je imao usred nastupa u Rumuniji

0
170
Al Di Meola
Al Di Meola/Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Proslavljeni jazz gitarista Al Di Meola, koji je krajem prošle godina održao sjajan nastup u Beogradu, doživeo je srčani udar dok je nastupao u Rumuniji.

Mutzičar, pravog imena Albert Lorens Di Meol svirao je sa svojim bendom u dvorani Arenele Romane u Bukureštu kada se dogodio incident. Fotograf Dragos Kristesck koji je pratio koncert za AP je izjavio da je ugledao Di Meolu kako se uhvatio za grudi pre nego što je uspeo da ode s bine. Druga dva člana njegovog trija nastavila su da sviraju još nekoliko minuta sve dok nije objavljeno da se koncert prekida.

Al Di Meola pred koncert u MTS dvorani: Ponovo sam otkrio prelepu muziku Beatlesa

Di Meola, koji je ranije bio član benda Return to Forever, je poznati jazz fusion i latino jazz gitarista. Osvojio je nagradu Grammy za Best Jazz Performance By A Group 1976. za pesmu “No Mystery”-

Portparol hitne službe Bagdasar-Arseni u kojoj je Di Meola bio hospitalizovan potvrdio je za AP da je Di Meola primljen na kardiološko odeljenjei da se leči od infarkta miokarda s elevacijom segmenta.

Al Di Meola “skinio kapu” Beatlesima: Ne mogu da verujem da su imali m**a da sviraju tako teške akorde u tako jednostavnim melodijama

Incident se dogodio sredinom prošle nedelje, a nakon što se oporavio, Di Meola je na svom Instagramu obavestio obožavaoce o svom zdravlju.

“Želim da iskoristim trenutak da izrazim svoju najdublju zahvalnost za neverovatan izli ljubavi i podrške koju sam primio tokom poslednja 24 sata. Nažalost, suočavam se sa zdravstvenom situacijom koja zahteva pauzu od nastupa i turneja. Uveravam vas da dobijam najbolju moguću negu i da sam na putu potpunog oporavka. Muzika je uvek bila izvor isceljenja i snage za mene, i jedva čekam da se vratim na pozornicu, deleći svoju muziku sa svima vama. Energija i povezanost koju osećam dok nastupam zaista su posebni i godinama sam osećao da svojom muzikom mogu da kažem više nego što se rečima može izraziti”.

Di Meola je rekao da planira povratak muzici uživo 2024.

“Vaša nepokolebljiva podrška mi znači sve na svetu i to je pokretačka snaga na mom putu prema oporavku. Obećavam da ću vas obaveštavati o svom zdravlju. U međuvremenu, neka muzika živi i vidimo se uskoro. Uz iskrenu zahvalnost i poštovanje, Al Di Meola”,napisao je.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime