Aerosmith prodaje opremu da bi pomogli mladim muzičarima… a na toj online aukciji ima još zanimljivih predmeta…

0
246
Oglasi
Aerosmit/ Photo: Facebook @Aerosmith
Aerosmit/ Photo: Facebook @Aerosmith

Američki rokeri Aerosmith su za potrebe dobrotvorne aukcije Julien’s Auctions donirali deo lične muzike opreme. U kolekciji donirane opreme nalaze se i neki izuzetno vredni predmeti kao i instrumenti koje su svirali na ranijim turnejama i imaju kolekcionarsku vrednost. Svi donirani predmeti potpisani su od strane članova benda.

Kao i dosad, sve prihode prikupljeni od Julien’s Auctions bend ponosno planira da usmeri u održavanje svoje misije, a to je pomoć onim talentovanim muzičarima i umetnicima kojima je pomoć zaista potrebna. Ovom aukcijom ujedno će se obeležiti 30 godina filantropskog delovanja njihovog MusiCares projekta.

Na aukciji će se tako naći Shure SM58 mikrofon kao i prepoznatljivi Tajlerov beli stalak, potpisani od strane frontmena Aerosmitha. Nezaobilazan deo kolekcije su i neki od njegovih šalova koje je nosio na koncertima (ili ih imao zavezane ma mikrofonskom stalku). Džo Peri potpisao je svoju Gibson Les Paul Signature gitaru, a za aukciju su pripremili i VIP paket “Rockin’ Vegas Nights VIP Meet and Greet Package” koji, između ostalog, uz ulaznicu za koncert omogućava i upoznavanje članova benda. Ostali benefiti koji idu uz paket su dva noćenja u Las Vegasu, ekskluzivno razgledanje backstagea, potpisane fotografije, ulaznicu za muzej i izložbu memorabilije i važnih predmeta koji su obeležili 50 godina karijere benda, kao i celokupni tretman VIP gosta na koncertu. Članovi benda nisu “škrtarili” na instrumentima pa su donirali i Gibsonov bass koji je basista potpisao s “Tom Hamilton 2020!” i uz potpis na pick guard dodao i nekoliko svojih crteža. Bred Vitford potpisao je i donirao Fender Squier Bullet Stratocaster, a Džoi Kramer svoj autogram stavio je na Remo Emperor drumhead uz koji dolaze zelene i crvene palice iz Joey Kramer Zildjian Artist serije.

Aerosmith/Photo: facebook@aerosmith
Aerosmith/Photo: facebook@aerosmith

Uz kolekciju Aerosmitha zanimljivi su i sledeći predmeti koji će se naći na aukciji:

  • Nixon Ltd custom limited-edition western motif sat s ugraviranim: “Made with leather donated by Tom Petty”
  • Gibson Hummingbird akustična gitara s motivima cveća, ptice i leptira na pich guardu, potpisana od strane Dejva Grola (Foo Fighters)
  • Gibson SG Standard Les Paul električna gitara koju je potpisao Pit Tauzend iz grupe The Who. Gitara dolazi zajedno s posebno izrađenim Gibsonovim koferom.
  • Mahogony Tenor (MT) ukulele s ručno oslikanim ilustracijama u srebrnoj i beloj boji potpisana od frontmena grupe Pearl Jam, Edija Vedera
  • Potpisana Paul Reed Smith SE Santana gitara s motivima tigra i anđela
  • Uokvirena kopija “Recording Academy MusiCares 2019” priznanja koje su prošle godine primili Fleetwood Mac – koju su potpisali svi članovi benda.

Dodela nagrada Grammy održat će se 26. januara 2020. u Staples Centru u Los Anđelesu, a na aukciji se takođe nalaze i posebne ulaznice za ovogodišnju dodelu nagrade Grammy koje, osim posebnih “platinastih” mesta u dvorani, uključuju učestvovanje na gala večeri i četvorodnevni boravak u hotelu.

U godini kada slave 50 godina karijere Aerosmithu će uz priznanje za posebno veliki doprinos istoriji muzike biti uručeno i priznanje za veliki filantropski angažman.

Uz proslavu MusiCares godišnjice, online aukcije putem Julien’s Auctions traju do 24. januara 2020.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime