“A Castle In The Sand”… Stigao najnoviji gitarski brit-pop singl četvorke Traffic Jam

0
718
Traffic Jan/Photo:: Dragan Miletić, via Lampshade media
Oglasi

Nedavno je obljavljen “A Castle in The Sand”, drugi singl  niške četvorke pod nazivom Traffic Jam. Ovaj singl prati njihov prvenac, eponimni hit (“Traffic Jam”) objavljen u martu, a koji se nalazi i na Tidal listi najboljih pesama pop i rock muzike Srbije 2023. godine – “Best Of 2023”.

Ispevana na engleskom, pesma “A Castle In The Sand” je gitarska gotovo brit-pop priča o čoveku koji, nesnađen u svetu gde se novac i moć tretiraju kao najveća dostignuća, dobrovoljno ostaje zarobljen u jednom svetu kroz koji se on dokazuje i izražava. O tematski i konceptualno savršenoj muzičkoj podlozi, a koja je prosto nadogradnja jednog rifa, Vladica Mitić Vaki, gitarista benda, kaže:

– Što se tiče samih odrednica i pravaca, to je prvo oko čega smo se složili da ne sme da bude nikakvih kočnica u stvaranju muzike. Pesma “A Castle In The sand”, je naš drugi singl, i baš kao i glavni junak ove naše priče, traži svoj put o ovom vremenu poremećenih vrednosti i lažne moralnosti. Neshvaćen i neostvaren pokušava da pronađe nekog sa kojim bi “podelio” – “A Castle In The Sand”… –

Traffic JAm – castle in the sand, cover

Četiri muzičara u bendu Traffic Jam čine stalnu postavku, a koncept je takav da od prvog dana uključuju u rad i prijatelje, poznanike i muzičare uglavnom iz Niša, sa kojima su ranije sarađivali:

– Da, to je bas taj koncept, uključivanje što većeg broja naših prijatelja i kolega iz raznih sfera: muzike, video produkcije, poezije, fotografije, dizajna… mislim da ni mi sami nemamo zacrtan jasan put kojim treba ići, stvari se jednostavno dešavaju, a mi se trudimo da sve to ispratimo na način koji najbolje znamo, a to je stvaranje muzike...- kaže Vladica.

Ivan Marković je bio izbor da im se kao vokal pridruži na najnovijem singlu “A Castle In The Sand”:

– Sa njim smo i ranije sarađivali. – objašnjava Miodrag Stanković Čile, basista benda – Ja sam svojevremeno radio sa njim u bendu koji se zvao Headhunters, a Vladica (Vladica Mitić Vaki) i ja sa njim u jednom drugom projektu Questionmark. Profesor je engleskog, dobra mu je dikcija, bavi se pevanjem dugo godina i sviđa nam se kako je sve to ispalo.

Traffic Jan/Photo:: Dragan Miletić, via Lampshade media

Muziku za pomenutu pesmu radio je gitarista Traffic Jam, Vladica Mitić Vaki, a tekst je pisala dugogodišnja prijateljica Biljana Stojanović Ljubišić:

– Biljana je pesnikinja iz Niša, naša prijateljica koja inače piše tekstove duži niz godina.- kaže Čile – Mi smo imali jedan deo teksta, ali ona nam je pomogla da to uobličimo, s obzirom da se radi o engleskom jeziku. Ona je profesorka, jako je kreativna i verovatno ćemo sa njom i dalje sarađivati.

O daljim planovim Traffic Jam i eventualnom albumu momci kažu:

– Plan je da se pre svege dobro zabavljamo dok sve ovo radimo, jer je to svakom od nas pre svega ventil i duševna hrana. Dokle god budemo imali šta da kažemo, pravićemo našu muziku bez kompromisa i smernica. Krajnji plan je svakako da sve ovo zabeležimo na nekom nosaču zvuka. Očekujemo da se to desi negde na proleće – kada otopli 🙂.

Traffic Jam su: Vladica Mitić Vaki – gitara, Miodrag Stanković Čile – bas gitara, Josip Hartl Joško – bubnjevi, udaraljke i Bratislav Jovanović – klavijature.

Pogledajte spot za “A Castle In The Sand”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime