8.000 ljudi, 3 sata, 2 bisa i 1 bend… Bajaga sinoć održao prvi post-covid koncert na Tašu

0
244
Oglasi
Momčilo Bajagić/ Photo: AleX
Momčilo Bajagić/ Photo: AleX

Bajaga i instruktori održali su u petak uveče prvi veliki koncert u Beogradu od popuštanja pandemijskih mera, pred 8.000 posetilaca koliko je bio dozvoljeni kapacitet stadiona “Tašmajdan”.

Momčilo Bajagić je sa Instruktorima priredio skoro tri časa svirke, ispunjene najvećim hitovima svoje više od četiri decenije duge karijere, koji je završio sa dva bisa i tradicionalnom pesmom-porukom “Samo nam je ljubav potrebna”.

Bend je bio raspoloženo prošetao kroz rane radove i velike hitove iz osamdesetih – “Berlin”, “Ti se ljubiš”, “Zažmuri”, “20. vek” i “Rimljani”, a tradicionalno je dosta pažnje posvećeno albumu “Prodavnica tajni” (1988).

Bajaga Instruktori

Posted by Brian Rasic on Friday, 16 July 2021

 

Na Tašu, čuli su se i “Plavi safir”, “Vesela pesma”, “Život je nekad siv” (koju peva Žika Milenković) i pop klasik “Tišina”, a publika se najviše raspevala uz “Muziku na struju”.

Na koncertu je odsvirano i nekoliko starih Bajagićevih hitova koji su iznova snimljeni na prošlogodišnjem albumu “Ovaj svet se menja”, kao što su “Tvoje oči” i “Moja draga”, koje je svojevremeno napisao za Zdravka Čolića.

Kao i na albumu, Vukašin Marković je gostovao glasom u “Ni na nebu ni na zemlji” i potom trombonom u “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajagić napisao još dok je bio u Ribljoj čorbi.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F256999891321539%2Fposts%2F1497467753941407%2F&…

Posted by Bajaga on Friday, 16 July 2021

 

Bajaga je, između ostalih, izveo i “Ovaj svet se menja”, za koju je nedavno u intervjuu agenciji Tanjug rekao da je nastala tokom pandemije Kovid-19 i u stihovima se dotiče njenog globalnog uticaja.

Na svom velikom koncertnom povratku, koji je bio zašao do iza ponoći, beogradski bend je odsvirao, između ostalih, i “Dobro jutro”, “Još jednom”, “Kad hodaš”, “Lepu Janju”, dok su se “Moji drugovi” svirački spojili u skorašnji veliki hit “Darja”.

Iako su pretile čitav dan, koncert je protekao bez padavina, čime nije nastavljen običaj da Bajaga i instruktori na otvorenom u Beogradu često sviraju po kiši, kao 1985. na “Tašu” i 2013. godine po žestokom pljusku za kraj nastupa na Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Kao predgrupa nastupio je nekadašnji gitarista Yu grupe – Miodrag Bata Kostić sa bendom.

Bajaga Instruktori

Posted by Brian Rasic on Friday, 16 July 2021

Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime