5 sjajnih filmova iz 2022. koji su, ko zna zašto, prošli “ispod radara”…

0
524
Lamborghini: The Man Behind the Legend, promo
Oglasi

Za razliku od prethodne dve pandemijske godine, za 2022. se može reći da je ipak ponudila više filmskih ostvarenja, među kojima se mogu probrati ona kvalitetna.

Od 10 filmova koji su najviše zaradili u bioskopima u 2022. – nijedan nije original

Pored standardnih lista najboljih i najgorih filmova, ovog puta donosimo listu dobrih filmova koji su prošli ispod radara, a koji bi mogli da budu vredni vaše pažnje.

The Forgiven

Ako ostavimo po strani sve društvene implikacije pre gledanja filma, on može da bude i te kako zanimljivo i primamljivo ostvarenje, koje odmah privuče vašu pažnju i drži je do kraja.

Bračni par na putu do luksuzne i prilično ekscentrične žurke slučajno pregazi mladića, što pokušavaju da sakriju po svaku cenu. Međutim, sve tajne isplivaju na površinu pre ili kasnije.

Veliki deo privlačnosti filma dolazi od odlične glumačke ekipe koju čine Džesika Čestejn, Rejf Fajns, Met Smit, Kristofer Abot i drugi.

Confess, Fletch

Prethodna adaptacija romana Gregorija Mekdonalda objavljena je kada je Džon Ham, glavni glumac ove, imao tek 14 godina, što pokazuje da je u pitanju referenca koju će razumeti samo stariji gledaoci i ljubitelji Čevija Čejsa.

Ono što je dobro sa novim filmom je što je prijemčiviji za širu gledalačku publiku, nema preglumatanja i prevelikog naglašavanja pojedinih scena, već Ham plovi kroz sve njih bez problema.

Dobro obratite pažnju i na sporedne uloge, od kojih se ne zna koja je bolja.

Anais in Love

Ljubitelji francuskih filmova znaju da oni često obrađuju teme neobičnih i neuzvraćenih ljubavi, životnih kriza i preispitivanja, ali na jedan simpatičan i uglavnom humorističan način.

Ovaj film donosi baš to, sa glavnom junakinjom koja se zaljubljuje u ženu svog ljubavnika, a sve dok pokušava da pronađe svoj pravi glas i svoj pravi put na ovom svetu. Prelepi kadrovi se podrazumevaju.

Athena

Teška tema ubistva mladića tokom pobuna u jednom francuskom stambenom kompleksu obrađena je kroz odlične duge kadrove, uverljivu glumu i skoro pa opipljivu tenziju između alžirske i crnačke zajednice sa jedne i policijskih jedinica sa druge strane.

Film je i te kako aktuelan u svetu svih dešavanja širom sveta u protekloj godini, već ima veliku dozu univerzalnog čije posledice su nemerljive u uvek ih treba isticati u filmovima.

Lamborghini: The Man Behind the Legend

Iako su kritičari poprilično napljuvali ovaj film, ipak mu treba dati šansu zbog atmosfere i nostalgičnog evociranja vremena kada se sve vrtelo oko brzine i rivalstva u svetu automobilizma.

Film traje 97 minuta, što je taman toliko koliko treba da prenese jednu zabavnu i dinamičnu biografsku priču i, bez obzira koliko na trenutke može da deluje neubedljivo, ono najvažnije je da zanemarite istorijsku tačnost i sve će vam biti mnogo interesantnije.

HL/Izvor: The Guardian

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime