5. Evergrin festival u Nišu posvećen YU grupi od 28. do 30. juna

0
537
Yu grupa/ Photo:AleX
Oglasi

Peti Evergreen festival, koji će se od 28. do 30. juna održati u Nišu, biće posvećen YU grupi, koja će tom prilikom dobiti nagradu za životno delo povodom 50 godina rada.

Iz organizacije festivala su poručili da će Nišlije biti u prilici da čuju bend u drugačijem izdanju, jer će nastupiti sa još 40 muzičara iz Orkestra Impresija, kao i to da će biti emitovan i dokumentarni film o njima, ali i promocija mladih, autorskih bendova.

Jedna grupa, jedna zemlja… Održana svetska pemijera dokumnentarca “YU Grupa – Trenutak sna”

Organizatori, kako su naglasili, nagradu za životno žele da dodele YU grupi, jer je svaka njihova pesma postala veliki hit, a neke od njih, “po stažu” već i jesu evergrin.

Prve festivalske večeri od 19 časova u dvorištu Banovine, publika će imati prilike da čuje autorske bendove, koji su prijavom na konkurs ušli u potencijalni izbor izvođača.

– Raspisali smo konkurs, koji traje do 15. maja, ali već sada imamo veliki broj bendova. Želimo na ovaj način da obratimo pažnju na mlade umetnike, koji će jednog dana biti evergrin. Bitno je da ti bendovi na festivalu predstave svoj autorski rad, jer je evidentna kriza autorskog rada – rekli su organizatori.

Sviraćemo dok nas služe prsti…. Održana najneobičnija promocija godine, YU grupa predstavila rođendanski box-set sa 134 pesme

Druge festivalske večeri biće emitovan dokumentarni film “YU grupa trenutak sna”, koji je na ovogodišnjem Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, proglašen najboljim filmom.

– Poslednjeg dana festivala, publika će na Letnjoj pozornici imati prilike da čuje muziku YU Grupe a Jelićima će se pridružiti i 40 muzičara Orkestra Impresije, predvođeni dirigentom Mikicom Jeftić. Takođe, najavljen je i drugačiji aranžman za koji su zaduženi Bojan Mladenović i Petar Jelić. Nastup će biti obogaćen limenim duvačima, gudačima i neće biti samo bubanj na sceni, već i udaraljke, perkusije i svi se trudimo da još više obogatimo njihove pesme – kažu organizatori.

HL/Izvor: Južne vesti

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime