2022. je “Rammstein godina”: Novi album, svetska turneja, dokumentarac… i snimanje pesme koju su do sada samo svirali uživo

0
562
Oglasi
Rammstein/Photo: Zeit press promo
Rammstein/Photo: Zeit press promo

Kako je najavio Pol Landers, gitarista čuvenog nemačkog metal benda Ramstein, uskoro možemo da očekujemo i dokumentarac o istorijatu ove legendarne grupe. To će biti samo sledeći korak na njihovom putu uspeha u 2022. godini, u kojoj već imaju nov album, upečatljivu seriju muzičkih spotova i planiranu novu turneju.

KAKO SE RAMMSTEIN OSVETIO MTV-U ZBOG CENZURE? PROSTO, KINDNAPOVALI SU DIREKTORA, VEZALI GA ZA STOLICU, POSTAVILI BOMBU…

Landers je, kako navodi nemački tabloid Berliner Kurier, ovo izjavio tokom razgovora sa fanovima na koncertu u Berlinu. Kako dalje piše ovaj list, dokumentarac će se, prema Landersovim rečima, baviti celom istorijom benda dugom 28 godina i imaće četiri epizode, a emitovaće se na nekom od popularnih striming servisa, kao što je Amazon Prime.

Takođe je dodao da će uz dokumentarac biti konačno izdata i pesma “Ramm-4”, koja u svom tekstu aludira na brojne druge pesme benda i koju je bend redovno izvodio uživo na koncertima, ali nikada nije objavljena i zvanično.

Istakao je i da nema govora o odlasku benda u penziju.

Ovaj novi projekat biće samo najnoviji poduhvat ovog benda u po njih već veoma uspešnoj 2022. godini. Naime, Rammstein je 29. aprila ove godine objavio svoj novi album, osmi po redu, pod nazivom “Zeit” (Vreme), na kome se nalazi 11 pesama.

DA LI JE RAMMSTEIN NA NOVOM ALBUMU NAJAVIO KRAJ?

Album je nastao neplanirano, nakon što je 2020. otkazan nastavak Ramštajnove svetske turneje usled izbijanja kovid pandemije. a na kojoj je bend promovisao svoj prethodni album bez naziva iz 2019. godine.

Bend je takođe najavio i svoju novu svetsku turneju, kojom će ujedno i dovršiti prethodnu, a koja će trajati do avgusta 2023. godine. U planu je poseta Americi, Britaniji, Meksiku, Kanadi, Portugaliji, Španiji, Francuskoj, Belgiji, Poljskoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, kao i tura po Nemačkoj.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime