“20,20”… Tricky objavio novi EP pred koncert u Beogradu

0
287
Oglasi
Triki/ Photo: Boris Vezmar
Triki/ Photo: Boris Vezmar

Poznati trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) objavio je EP “20,20” sa tri nove pesme, pred prolećnu evropsku turneju u okviru koje će 29. aprila održati koncert u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.

– EP otvara “Lonley Dancer”, lepa dauntempo stvar sa pevačicom iz Berlina Anikom. EP takođe predstavlja zapanjujuću pevačicu Trikijevog koncertnog benda Martu u zvučno ogoljenom duetu “Hate This Pain”, dok izdanje s puno nade zatvara instrumental “M” – saopštila je njegova izadavačka kuća False Idols.

Triki/ Photo: Boris Vezmar
Triki/ Photo: Boris Vezmar

Posle saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Triki je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa.

Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage, nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio “Ununiform” (2017).

– Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo – objašnjava sebe Triki, pravim imenom Edrijen Tous, u nedavno objavljenoj autobiografiji “Hell Is Round the Corner”.

Ulaznica za Trikijev koncert možete da kupite po ceni od 1.800 (pretprodaja) dinara na blagajni Doma omladine kao i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona. Od 20. marta cena ulaznice će da iznosi 2.000 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime