GOBLINI SLAVE U MIKSERU: Koncert za 25. rođendan i 20 godina od albuma “U Magnovenju”

0
382
Oglasi
Goblini/Foto: Marko Ristić Promo
Goblini/Foto: Marko Ristić Promo

Šabački pank bend Goblini nastupiće 24. mart od 20:00 časova Mikser Hausu i tom prilikom sa beogradskom publikom proslaviti dva jubileja: 20 godina od objavljivanja albuma “U Magnovenju” i 25 godina rada.

– Negde u nekom čudnom magnovenju, u konstantnom prelasku s kontinenta na kontinent, u procesu razmene silne energije koju smo prethodne godine razmenjivali sa publikom na koncertima i festivalima širom regiona, potpuno smo zaboravili da obeležimo dvadesetogodišnjicu izlaska albuma “U  Magnovenju”. Zato ćemo taj propust da “ispeglamo” 24. marta u Mikseru – poručili su Goblini

[infobox title=’Prvih 25 godina…’]

Goblini/Foto: Marko Ristić Promo
Goblini/Foto: Marko Ristić Promo

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. Tokom devedesetih godina bili su jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad odsvirali su 7.juna 2001. u Zagrebu.

Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Bend je tog leta objavio CD singl “Crno na belo” sa pesmama “Luna” i “Kao da…”  Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV.

Tokom 2012. godine bend napušta gitarista Saša Šetka, a njegovu poziciju zauzima Leonid Pilipović, koji je sa Goblinima svirao u vreme albuma “U magnovenju”.

U novoj postavi Goblini su pripremili album “Roba s greškom”, koji se pojavio početkom novembra 2013.godine. Prvi singl/spot bila je pesma “Deca iz komšiluka”, usledio je singl “Evropo”, dok je treći spot snimljen za numeru “Idemo”. Veliki promotivni koncert Goblini su odsvirali 8. marta 2014. u Hali sportova na Novom Beogradu, pred više od 4.000 fanova.[/infobox]

Goblini su do sada objavili pet studijskih albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996), “Re-Contra” (1999) i “Roba s greškom” (2013), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.

Koncert Goblina  u Mikseru upotpuniće specijalni gosti iz Novog Sada Bunker 13 i Neprijatelj Prelazi Zeku.

Bunker 13/ Photo: Facebook @bunker13novisad
Bunker 13/ Photo: Facebook @bunker13novisad

Bend Bunker 13 je nastao u aprilu 2016. u Novom Sadu.  Sviraju isključivo autorsku muziku protkanu iskrenom emocijom i energijom ozbiljnog garažnog benda.

Prvi singl pod nazivom “Kome da kažem NE?!” snimili su avgustu 2016. Na snimanju je gostovao legendarni novosadski gitarista Branislav Smuk (Zbogom Brus Li, TetraPank…). Pesma je objavljena u digitalnom izdanju i izazvala je pozitivnu reakciju kako u medijima tako i kod slušalaca. A njihov drugi singl “Uhvaćen u okolnostima… (Živci)” uskoro treba da dobije i prateći spot.

Do kraja 2016. godine bend je nastupao na novosadskom Winter Festu, kao i na promociji albuma “Prava sreća tek dolazi” sastava Odvojena Stvarnost.

Trenutno, Bunker 13 sprema nove pesme za debi album, uz nesebičnu podršku bendova Goblini, TetraPank, Proleće, Neprijatelj Prelazi Zeku i mnogih drugih.

Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPYHQ
Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPYHQ

Novosadski pank rok bend Neprijatelj Prelazi Zeku osnovan je u julu 2012. godine i čine ga: Crveni (ex Kolaps, ex Remedy), Zoki (ex Deponija Zvuka), Paja (Frontline), Davor (Tona) i Oliver (ex Under Pressure, ex Tetrapank).  

Cena ulaznice za koncert Goblina u Mikseru u predprodaji iznosi 1.000 dinara, a na dan koncerta 1.300 dinara. Prodajna mesta: Eventim Serbia, GIGS TIX.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime