PERFEKCIONISTI: U2 pred turneju “The Joshua Tree” snimaju, menjaju, dopunjuju…

0
214
Oglasi
U2/Phpto: Facebook@u2
U2/Phpto: Facebook@u2

Pored turneje kojom će obeležiti 30 godina od albuma “The Joshua Tree”, planirane za 2018. godinu, bend U2 najavio je i novu verziju pesme “Red Hill Mining Town”, na kojoj rade sa producentom Stivijem Lilvajtom.

Ova numera je upravo sa albuma “The Joshua Tree”, a osim izmena u instrumentalnom delu pesme, Bono je snimio i neke nove vokale.

Pored turneje i nove verzije ove numere bend, takođe u saradnji sa Lilivajtom, strpljivo radi i na najnovijem albumu “Songs of Experience”, čija je premijera zakazana za kraj godine, a promocija upravo na ” The Joshua Tree” turneji.

– Edž i ja smo uveli neke promene na najnovijem albumu – rekao je Bono, a Edž se nadovezao:

– Izmenili smo neke tekstove, a moguće je i da ćemo napisati jednu ili dve nove pesme.

Basista benda, Adam Klejton, izjavio je da je do sada završeno nekih 85 posto projekta.

– Sada nam ostaje da od 15-16 snimljenih pesama odaberemo onih specijalnih 12, koje će se naći na novom albumu.

On je takođe objasnio da snimanje traje dosta dugo jer bend ne želi da ponovi greške koje su napravili sa albumom “Songs of Innocence”.

– Zvuk nekih od mikseva nije bio dovoljno “čist”, pa se sada trudimo ne napravimo iste greške sa novim albumom. Neke od numera sa prethodnog CD-a je bilo veoma teško izvesti na lajv nastupu i to je ono što bismo voleli da izbegnemo. I opet ponavljam da snimanje traje toliko dugo upravo zbog pažnje koju smo posvetili miksevima, kako bi oni zvučali što je bolje moguće – rekao je Adam.

Na novom albumu mogle bi da se nađu numere kao što su “The Little Things That Give You Away”, “Red Flag Day”, “Summer of Love” i “The Showmen”, numera za koju Bono tvrdi da nije sutobiografska, kao što mnogi smatraju, već se odnosi na sve pevače i za koju je izjavio da ga veoma asocira na pesmu “Rubber Soul” Beatlesa.

I. N./Izvor: diffuser.fm

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime