10 energetskih bombi sa produženim dejstvom… Makedonski trio 21 vek objavio live album “Zdravo Živo”

0
153
21 vek/Photo: Zdenko Petrovski
Oglasi

Makedonski trio 21 vek (dvadesetjedan vek) predstavio je album “Zdravo Živo” i, kako kažu, 10 “energetskih bombi sa produženim dejstvom”. Celo pakovanje dostupno je na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTubeu, a tokom leta sledeće godine album će biti objavljen i na ploči.

U godini u kojoj su svirali svuda po regionu, 21 vek odlučio je da deo svoje koncertne magije zabeleži i na posebnom izdanju. “Zdravo Živo” je jedan sasvim običan koncert u životu trojice legendarnih muzičara sa makedonske scene, a ono što pravi razliku je – publika! Ova publika, te vrele skopske letnje večeri, napravila je nešto zaista posebno.

21 vek/Photo: Zdenko Petrovski

– Album je snimljen uživo 1. septembra 2023. na velikom koncertu 21 veka u MKC-u u Skoplju, a snimatelj je bio Nenad Trifunovski Tripe. Izdvojili smo trećinu koncerta za ovo izdanje, 10 pesama sa sva 3 albuma, pošto smatramo da je to najrealnija slika našeg pravog zvuka. Ima tu i falširanja i zavijanja i promašenih akorda, ali ima i neverovatne publike koja je ispunila dvoranu i pevala sve pesme sa nama – kaže spiritus movens regionalne scene Vasko Atanasovski.

21 vek je bend iz Skoplja, a čine ga tri dobro poznata lica okupljena oko benda Bernays Propaganda – Vasko Atanasovski na vokalu, Rade Jordanovski na basu i Deni Krstev na gitari i pratećim vokalima. Muzika koju bend svira u rasponu je od post-punka do makedonskih tradicionalnih pesama, a grupa iza sebe ima tri albuma (“1”, “2” i “Si nacrtav zivot”), mnoštvo genijalnih singlova, euforične recenzije i kolektivni subjektivno-objektivni osećaj da su najbolji live bend u regionu.

21 vek je stalno u pokretu, a ako nisu na turneji, onda su u studiju. 11 demo snimaka za novi album je tu, ali to izdanje sačekaće 2025. godinu. A bend poručuje da godina u kojoj niste videli i čuli 21 vek uživo – kao da se nije dogodila.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime