1. januara desio se najveći promašaj u istoriji rokenrola…

0
288
Oglasi
The Beatles/Photo: MegaComFilm promo
The Beatles/Photo: MegaComFilm promo

Kako bi to rekli na početku serije “Grlom u jagode”, te 1962. godine desio se prvi pad Wall Streeta, Francuska i Brazil počeli su “Rat jastoga”, Tito je otputovao brodom “Galeb” u Egipat i Suda, a u Londonu se dogodip najveći promašaj u istoriji rokenrola.

Naime, The Beatles su otišli na audiciju za diskografsku kuću Decca Records u West Hampsteadu u Londonu.

A&R direktor u Decci, Dik Rou, odbio ih je, što se smatra najvećom greškom u istoriji muzilčke industrije.

Decca je odbila da potpiše ugovor s Beatlesima, a umesto njih potpisali su s Brajanom Pulom i The Tremeloesima.

Epic!

POSLE 52 GODINE PROGOVORIO POLICAJAC KOJI JE SKINUO BEATLESE S KROVA I PREKINUO NJIHOV POSLEDNJI NASTUP: NIJE MI KRIVO, UŠAO SAM U ISTORIJU…

Originalnu traku koju je grupa snimila u londonskim studijima Decca prodali su aukcionari Fame Bureau u decembru 2012. japanskom kolekcionaru za 35.000 funti.

Portparol aukcionara rekao je tada:

– Kaseta je otišla izvršnom direktoru Capitol Recordsa nakon što su Beatles potpisali sa EMI. On je prodao sadašnjem vlasniku koji je bio jedan od najvećih kupaca za Hard Rock Cafe, ali je bila za njegove lične potrebe.

Međutim, autentičnost prodate trake ostaje diskutabilna među stručnjacima, pošto traka sa audicije sadrži 15 pesama. Traka koja je bila na aukciji ima samo 10 pesama i nalazi se na Ampek traci koja nije bila u upotrebi 1962. Nije tačno utvrđeno da li je originalna master traka koju je Decca snimila 1. januara 1962. u posedu Beatles Apple Corps Ltd. Poznato je da je kopija trake koja je poslednjih četrdeset godina korišćena za bootlegg izdanja, u rukama privatnog kolekcionara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime