“Grad koji teče” inspirisao novu pesmu Mizara “Večna praznina (Вечна празнина)”

0
499
Mizar/Photo; Aleksandar Ristovski
Oglasi

Makedonska grupa Mizar početkom jula krenula je na mini koncertnu turneju kojom su obišli Ljubljanu, Rijeku i Zagreb. U sva tri muzička središta nekadašnje zajedničke države, publika je s velikim iščekivanjem dočekala njihove nastupe.

Sadašnja postava ima pet članova. Uz Gorazda Čapovskog, osmivača i jedinog člana koji formaciju nije nikada napustio, Mizar čine i Zoran Tortevski (vokal), Pece Kitanovski (bas), Aleksandar Ristovski Princ (električna gitara) i Georgi Božikov (bubnjevi).

KULTNA MAKEDONSKA GRUPA MIZAR NA MINI TURNEJI – LJUBLJANA, RIJEKA, ZAGREB…  A MOŽDA BI MOGLI DA SVRATE I MALO JUGOISTOČNO

Inspiracija za nastanak nove pesme “Večna praznina” bila je Rijeka u kojoj je Mizar nastupio posle dugih 17 godina.

– Bio je to momenat kad sam sedeo na riječkim dokovima, puca me nostalgija za izgubljenom mladosti, gledam u dubinu predivno Jadransko more, i shvatam kako ovaj život u suštini i nema neki smisao. Da li si srećan, tužan, bogat, bez para, uvek svi osećamo jednu veliku “Večnu prazninu – Eternal Emptiness” -priča Gorazd.

MIZAR OBJAVIO NOVI SINGL “IZGOREN OD OVA SONCE”, JOŠ JEDNU NAJAVU ZA ŠESTO UKAZANJE… 

Naslovnica novog singla u originalu je slika makedonskog umetnika Nikole Pijanmanova čija dela su već i ranije oslikavala Mizarove pesme.

Šesto ukazanje jednog od najznačajnjih makedonskih bendova očekuje se do kraja ove godine. S predstojećeg albuma već su predstavili singlove “Galeb”, “A Day Is Coming”, “Luzna (Scar)”, “Messengers Of The Downfall (Glasnici na padot)”, “1903” i “Izgoren od ova sonce”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime