Presing ne odlaže večerašnji koncert: Bićemo ostrvo otpora…

0
68
Presing/Photo: facebook@presing, INDIREKT Showcase Belgrade
Oglasi

Koncertna promocija vinilnog izdanja albuma “Povratak u krntiju” grupe Presing održaće se večeras, 26. maja u 21:00 čas u Dorćol Platzu.

Zbog opravdanog odsustva flautiste i sempl majstora Acajoce Krstića, Presing će nastupiti u svojoj osnovnoj, gitarskoj postavi – back to basics, a njima će se te večeri pridružiti Sekvoje, gostujući bend, svojevrsna supergrupa sastavljena od članova grupa Block Out, Čovek vuk, Kristali, Dreambirds i Presing, na čelu sa unikatnim frontmenom Nebojšom Ilićem – Roletom.

Povratak u krntiju… Grupa Presing objavila novi album, za sada na digitalnim platformama, uskoro i na vinilu

Povodom koncerta, izdanja vinila, ali i o slučajnosti da se datum nastupa “preklopio” sa danom mitinga “Srbija nade”, Vladimir Marković Krakov, gitarista benda Presing za Danas je objasnio zbog čega nisu, kao neki drugi bendovi, odložili nastup.

– “Neka ode što pre jer otići mora”, to je refren naše pesme snimljene 1999. Dvadeset i četiri godine kasnije ta poruka je još aktuelnija. Mi nikada nismo bili politizovan bend, ali daleko od toga da smo apolitični. Jedan čovek koji nikada nije radio nijedan stvaran posao u životu izabrao je upravo 26. maj za datum održavanja skupa koji nikome osim njemu ne treba. Mi smo taj datum odabrali za naš koncert daleko ranije – kaže Krakov za Danas i dodaje da jesu razmišljali o odlaganju, jer sasvim je jasno koliko će biti teže održati nastup tog dana.

Presing je ponovo drugačiji… Pesmom i spotom “Labudov sneg” bend najavio peti studijski album

– Odlučili smo da nećemo da odustanemo. Presing će svirati u petak 26. maja u Dorćol Platzu u 21 sat, svega dva sata nakon početka režimskog mitinga ispred Narodne Skupštine. Ne želim da budem pretenciozan i da tvrdim da smo mi ostrvo otpora te večeri u gradu – jednostavno, pravićemo se da slon nije ušao u našu spavaću sobu i održaćemo dobar koncert. Znajući kakvi ljudi su do sada podržavali naš bend, uveren sam da ih ta sitna prepreka neće sprečiti da budu sa nama te večeri – kaže Krakov.

HL/Izvor: danas.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime